Kinderkleding en speelgoed shoplog

In ondoordachte, een beetje oververmoeide momenten kan ik wel eens op goede ideetjes komen. Althans, op het moment zelf denk ik dat het een prima idee is en later kom ik daar een beetje op terug. Maar goed. Afgelopen week besloot ik in zo`n spontane en tikkeltje oververmoeide bui ( want de kleine man had lekker liggen spoken de nachten ervoor ) dat het een goed idee was om met 3 kinderen in mijn uppie het centrum in te gaan voor nieuwe gymschoenen en een paar vestjes. Ik kwam dus met meer thuis dan alleen die schoenen en vestjes. Wat we nog meer kochten lees je in deze kinderkleding en speelgoed shoplog.

Inhoudsopgave

Spontane acties, slecht idee?

Spontane acties zijn vaak een slecht idee. Ze kosten gemiddeld meer geld dan je van tevoren van plan was om uit te geven. Ik wilde dus gaan voor nieuwe gymschoenen voor de oudste. En eigenlijk had de jongste dus ook wel een vestje nodig. De vestjes die hij nu heeft zijn maat 68 en hij heeft toch al echt maat 74. Ik rende op het laatste moment nog even naar boven en spiekte in de kledingkasten van de andere 2 kinderen. Die mochten ook wel een grotere maat vest hebben.

“We gaan even naar de stad.” deelde ik de kinderen mede. Ik begon de jongste al zijn vestje aan te trekken en pakte zijn tasje met spulletjes. Ik klapte de buggy in elkaar ( wat natuurlijk weer niet lukt als je wat haast hebt ) en kreeg het voor elkaar om al mijn kroost en hun spullen binnen een kwartier in de auto te hebben. Yes, ik was goed bezig! Onderweg vroeg ik me af of het wel helemaal goed zou gaan lopen. Ik had weinig zin in zeurende kinderen, dus vertelde ik duidelijk wat ons doel was. “Schoenen en vesten. That`s it! O, en een broekje voor de kleine. En als we een leuk shirtje zien kan dat ook wel mee.” Ik schoot mijn doel alweer voorbij…

Sale!

“Saalee? Wat is saalee?” Verbaasd keek ik om me heen en zag op de winkelruiten grote bordjes met “SALE” staan. “Geen saalee. Sale. Uitverkoop. Je krijgt nu veel korting op spulletjes.” Ik was bij de C&A al geslaagd voor wat leuke spulletjes. Drie broekjes en een truitje voor babyboy, een vestje en een Minecraft-shirt voor de oudste en een allerschattigst shirtje voor mijn jongedame. Niet allemaal nodig, maar tja…die prijsjes he? En Minecraft is nu eenmaal favoriet bij de oudste.

We liepen verder en kwamen bij het oude pand van de V&D. Daar zat nu een prijzenmepper outlet in. Nee, daar ga ik niet naar binnen. “Mam, daar zat eerst een andere winkel. Weet je dat nog? Daar kochten we die leuke poppetjes die  je kon schilderen.” Ik knikte. “Mogen we daar even kijken?” Ach, waarom niet? Ze waren lief, ze bleven braaf achter me aanlopen zoals kuikens achter een moederkip dus we konden best van ons pad afwijken. Eventjes.

Superkortingen!

Het is dat de jongste moe begon te worden en wat begon te zeuren, maar hier waren dus echt grote kortingen op spullen. Wel een behoorlijk chaotische en volgepropte winkel, maar daar moet je een beetje doorheen kijken. Er zat gewoon 50% en 75% korting op veel speelgoed en andere spulletjes. En zo bleef er dus van alles aan onze ( mijn, ik geef het toe ) handen plakken.

Een lipgloss in de vorm van een chupa chups-lollie, een lichtzwaard, een fietsstoeltje voor de pop, vingerverf en een heel leuk theesetje wat je zelf kunt schilderen. Wow, eigenlijk zou ik hier alleen naar toe moeten gaan als de kinderen weer op school zijn. Kan ik meteen inslaan voor hun verjaardagen en de december-maand.

En weer door…

We hadden nog steeds geen sportschoenen en daar gingen we toch echt voor. Bij de Bristol vonden we ze uiteindelijk. Maat 38 had meneer nodig! Tjeetje, kunnen we zomaar van schoenen ruilen als we zouden willen, want ik heb 38/39. Wat gaat het hard! Dochterlief vond er een leuk vestje in de uitverkoop. Van €20 voor maar €3. Helaas hier geen vestje voor onze jongste en dat had ik toch echt nodig.

De laatste winkel die we tegenkwamen was de Wibra. Ik schoot snel even naar binnen om naar vestjes te kijken, maar kwam van een koude kermis thuis. Tot maat 68 en dan vanaf 86. Jammer. Maar ik scoorde er wel een heel leuk truitje voor hem in maat 80.

Conclusie

Ik heb het overleefd, mijn allereerste keer met 3 kinderen de stad in. Ik heb ze ook weer allemaal heelhuids thuis gekregen dus dat is ook een pluspunt. We hebben meer gekocht dan we nodig hebben, maar ik heb helaas nog geen vestje voor babyboy. Dochterlief wilde graag een shoplog opnemen ( met alle prijzen van onze gekochte spullen ) en dat hebben we gedaan. Een tikkeltje chaotisch want er waren 3 kinderen in de woonkamer, bij de buren in de tuin werd hard gewerkt en de hond was wat van slag af door de vrachtwagen die door de straat reed, maar goed. Heb je meteen een kijkje in hoe chaotisch mijn gezin kan zijn. 😉

Wat vind jij onze leukste aankoop?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Kinderkleding en speelgoed shoplog

  1. Ik vind het wel “leuk” dat de prijsmepper weer terug is. Een paar geleden was die er ook (bij Kijkshop). Ben nog niet in geweest in het oude V&D pand, maar ik wil er binnenkort toch even langs.

    Goed gedaan met 3 kinderen naar de stad, super mammie!

    1. Klopt, toen hij bij de Kijkshop lag ben ik er ook regelmatig even binnen gelopen. Ik vond het ook jammer dat hij weg was, maar zeker nu de dure tijd eraan komt is het fijn dat hij weer terug is. Loont zich zeker om er eens binnen te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *