Knutselen met wasco

Met wasco`s kun je veel meer dan een tekening maken. Een tijdje geleden liet ik je al zien hoe je met behulp van een wasco lipgloss kon maken. Een jaar of 3 geleden besloten we te knutselen met oude wasco`s voor de juffen op school als afscheidscadeautje aan het einde van het schooljaar. Omdat het een erg eenvoudige en leuke diy is besloot ik hem hier te delen. ( Foto`s zijn helaas niet zo heel geweldig )

Wasco`s

Toen de kinderen nog klein waren hadden we nogal wat wasco`s. Op een bepaald ogenblik groeien ze er een beetje overheen en komen de kleurpotloden en de stiften in beeld. De wasco`s bleven helaas onaangeroerd liggen. Het leek me leuk om er een afscheidscadeautje mee te maken voor de juffen op school, maar je kunt het uiteraard ook gebruiken om de wasco`s een leuke vorm te geven en daarmee aantrekkelijk te maken om mee te kleuren.

Wasco-knutselen

Wat heb je nodig?

  • Wasco`s
  • Een siliconen bakvorm
  • Een mes
  • Een oven

Hoe maak je het?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Mocht er papier om de wasco`s zitten, dan verwijder je het papier. Vervolgens snijd je alle wasco`s in stukjes. Dit is stiekem best nog wat werk. Je kunt er zelf voor kiezen welke kleur je de nieuwe wasco wil geven. Ik heb gewoon alle stukjes door elkaar gegooid, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om rood en geel samen te doen, of juist groen en blauw. Zo wordt het echt jouw kunstwerkje.

knutselen-met-wasco

Als je alles hebt verdeeld in de vorm, zet je deze in een voorverwarmde oven. Het ruikt niet al te fris, helaas. Hou de wasco`s goed in de gaten. Door de hitte smelten ze in de vorm van de bakvorm. Ik koos voor een bloemvorm omdat ik er een leuk kunstwerkje mee wilde maken voor de juf, maar elke siliconen vorm is prima.

Laat de ‘nieuwe’ wasco eerst goed uitharden voor je hem uit de vorm haalt. Dit kan enige tijd duren. Ik heb het een nachtje laten staan. Met de wasco kun je gewoon opnieuw kleuren.

Wat vind jij van dit juffencadeautje?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

8 thoughts on “Knutselen met wasco

    1. Ik zet hem op 200 graden en kijk even om de zoveel tijd. Het is een beetje afhankelijk van de mal die je gebruikt. Deze mal heb ik er een minuutje of 10 in gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *