Knutselen voor de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan, al merken we daar qua temperaturen nog vrij weinig van. Het zonnetje schijnt heerlijk en in de middag is het zo lekker buiten dat je zelfs met korte mouwen kunt lopen. Prima weer voor een heerlijke boswandeling. En tijdens die boswandeling kun je mooi wat natuurlijke materialen meenemen om thuis iets te knutselen voor de herfst. Zo gingen wij aan de slag met eikeltjes.

Inhoudsopgave

Op zoek

Buiten staan voldoende bomen waar inmiddels tientallen eikeltjes per dag uitvallen. Samen met de kinderen kun je nu goed op zoek gaan naar een aantal mooie, gave exemplaren. Binnen 10 minuutjes hadden wij een zakje vol met mooie, groene eikeltjes. De dopjes niet vergeten natuurlijk, die hebben we ook nog nodig.

Aan de slag

Met verf kun je hartstikke leuk knutselen, maar wist je dat ook je oude nagellak prima te gebruiken is voor leuke knutselprojecten? Zo kun je deze eikeltjes in een mooi kleurtje lakken. Zoek kleuren uit die bij elkaar passen ( of juist niet ) en lak ze. Even laten drogen en dan kun je verder met de volgende stap: het dopje ( of hoedje ) plak je met een beetje lijm op de eikeltjes. (Dochterlief vond ze leuker zonder hoedjes, dus dan laten we het maar zo. 😉 )

Lees ook: Een quilt maken voor de wintermaanden

Gezellig freubelen

De kinderen vinden dit soort dingen leuk om te doen. Eerst een stukje wandelen, wat dingetjes verzamelen en onderweg naar huis bedenken in welke kleuren je de eikeltjes gaat schilderen. We hebben heel veel nagellak en er werden dus flink wat kleuren uitgezocht. De kleuren van de Action die zo mooi fel leken in het potje deden het echter minder goed op de eikeltjes. Ze dekten niet direct en moesten dus een paar keer over.

De overige kleuren dekten wel in 1 keer en dat is voor kinderen natuurlijk het meest ideale. Een uurtje laten drogen en dan hop, het dopje erop. Zeg nou zelf, dit ziet er toch hartstikke leuk uit?

Meer herfst-knutselinspiratie? Check dan vooral dit artikel van Elke.

Knutsel jij wel eens met materialen uit de natuur?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *