Krimpfolie

Krimpfolie knutselen

Als kind zijnde vond ik krimpfolie helemaal fantastisch. Ik kon gefascineerd kijken naar de oven zodra de folie erin lag. Van een groot, plat stuk plastic bolde het helemaal op om vervolgens weer netjes plat, dik en kleiner terecht te komen. We hadden eigenlijk altijd van die voorgedrukte vellen met tekeningen erop, maar je kunt ze dus ook onbedrukt krijgen.

Met krimpfolie knutselen

Je kunt dus kant en klare folies krijgen. Hier staat al een tekening op en deze kleur je zelf in om het vervolgens in de oven te laten krimpen. Denk aan afbeeldingen van Disney, zoals Cars of de Prinsessen. Maar ook eenvoudigere tekeningen zijn verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in een thema. Taarten of dieren.

Voordat het in de oven ging…

Je kunt ook je eigen, blanco vellen aanschaffen en aan de slag gaan. Je kunt dan je fantasie laten werken en de mooiste tekeningen ontwerpen. Als je uiteindelijk klaar bent kun je jouw werkstukjes gebruiken om een sleutelhanger, een tassenhanger of zelfs bedeltjes van een armbandje mee te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet er wel rekening mee houden dat je met de perforator een gaatje in de krimpfolie maakt voor je hem in de oven krimpt. Je houdt dan een gaatje over wat groot genoeg is om mee te werken.

Krimpfolie is doorzichtig dus je kunt ook een mooie tekening van internet uitprinten, deze onder je vel folie leggen en vervolgens overtrekken.

Toen het uit de oven kwam…

Krimpfolie kopen

Tegenwoordig is krimpfolie overal wel verkrijgbaar, zelfs in vele verschillende kleuren. Zeker voor de feestdagen is dit een leuk, niet al te duur cadeau om aan te schaffen. Kleine knutselkonten vinden dit echt fantastisch. Thuis heb je wellicht nog kralen liggen of sleutelhangerringetjes. Heb je nog een magneetje liggen? Dan kun je deze achterop plakken. Met een paperclip kun je een boekenlegger maken van jouw knutselwerkje.

Op deze manier kun je een leuk en gepersonaliseerd cadeau maken voor verjaardagen of zelfs aan het einde van het schooljaar als juffencadeautje.

Heb jij wel eens met krimpfolie gewerkt? En wat maak je dan?

Knutselen met krimpfolie
 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *