Leerzame apps

Inmiddels is ook voor het tweede deel van Nederland de zomervakantie bijna afgelopen. Voor veel kinderen is het spannend om naar de nieuwe klas te gaan. Bovendien krijgen ze in rap tempo veel nieuwe stof te verwerken. Een klein half uurtje per dag thuis nog iets doen is misschien niet het leukste, maar met de manier waarop het tegenwoordig aangeboden wordt, is het wel minder zwaar. Zo zijn er een aantal hele leuke en leerzame apps te verkrijgen in de Playstore die ook nog eens gratis zijn.

Brainy Ape Studio

Met de app basisschool rekenen kun je vele kanten op. Zo kun je kiezen uit optellen, aftrekken, delen en keersommen. Je kunt zelf instellen wat jij wil dat je kind doet. Zitten ze bijvoorbeeld in groep 3 dan kun je bijvoorbeeld kiezen om 10 keersommen te maken met alleen de tafeltjes van 1 en 10. Of in groep 6 juist 25 sommen uit de tafeltjes 1 tot en met 10.

Van Brainy Ape Studio heb je ook de gratis app om taal en spelling te leren. Dit is vrij eenvoudig en ik vind Damiën hier al iets te oud voor. Ik denk dat het meer gericht is op groep 3 en 4. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden. Het plaatje zoeken bij het woord, maar ook het woord goed schrijven bij het plaatje.

Verder heeft Brainy Ape Studio ook leuke apps om een buitenlandse taal te leren. Denk aan Engels, Spaans of zelfs Hongaars. Ook zijn er betaalde versies, dus daar moet je even goed op letten.

Lees ook: Pokémon Go

Leerzame apps voor Topografie

Topo Test Nederland is een hele leuke app voor kinderen. Met behulp van een helikoptertje vliegen ze bijvoorbeeld naar de hoofdsteden van de provincies. Ook kun je er provincies en rivieren mee oefenen. Ideaal voor kinderen van groep 5 en 6.

Van TopoMonkey is er de app Topo USA. Hier kun je de 50 staten en 50 hoofdsteden leren inclusief 144 grotere steden. In het begin is het natuurlijk hartstikke moeilijk, maar als je op de knop ‘Hint’ drukt geeft hij het eigenlijk zelf al aan. Een goede manier om het te leren dus. Ook heb je de keuze om meerkeuzevragen te beantwoorden. Het vliegtuigje gaat op een staat staan en jij hebt keuze uit 4 staten. Enige nadeel is dat dit een Engels geschreven app is. Een beetje hulp zal misschien wel nodig zijn.

Ben je niet zo van de apps? Kies dan voor deze leuke en leerzame spelletjes groep 3.

Heb jij nog tips voor leerzame apps?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *