Legoland Discovery Center

Lego. Wie is er nu niet groot mee geworden? Ik denk dat veel kinderen minimaal 1 keer per jaar iets van Lego krijgen voor hun verjaardag of in de december maand. Het blijft natuurlijk ook ideaal speelgoed. Zelfs na tientallen jaren kun je nog amper zien dat er mee gespeeld is. Een tijdje geleden ontdekten de kinderen dat het Legoland Discovery Center hier niet zo heel erg ver vandaan lag. Ze hadden gehoord dat dit heel erg leuk moest zijn en vroegen geregeld of we er eens een keer naar toe konden gaan. Toen we uitgenodigd werden om te komen, konden we natuurlijk geen nee zeggen.

Inhoudsopgave

Op naar Duitsland

Het Legoland Discovery Center ligt in Oberhausen, Duitsland. De laatste keer dat ik in Oberhausen ben geweest is volgens mij al een jaar of 20 geleden naar een kerstmarkt. In de tussentijd is er dus heel erg veel veranderd. Het Legoland Discovery Center ligt op een soort plein met verschillende andere leuke uitjes bij elkaar. Zo ligt Sealife op 2 minuutjes lopen hiervandaan. Ideaal om te combineren op zo`n dagje uit want bij beiden ben je ongeveer een dagdeel zoet.

Thema`s

In het Legoland Discovery Center heb je verschillende thema`s. Je komt binnen in het fabriekje en dat hebben ze leuk gedaan. Een medewerker vertelt de kinderen hoe een legoblokje ( of duplo ) gemaakt wordt en de kinderen luisteren aandachtig terwijl ze zelf op de knoppen van de machines mogen drukken. Aan het einde van deze korte introductie krijgen ze ook een blokje mee naar huis ter herinnering.

Vervolgens kunnen ze dus verschillende werelden ontdekken. Zo heb je natuurlijk Lego Friends, is er een heuse Harry Potter attractie, kun je laserschieten en kunnen de kinderen hun eigen supertoffe Lego-auto bouwen en testen op de racebaan. Verbazingwekkend hoeveel papa`s hier aan de tafeltjes zitten om ‘mee te helpen’. Volgens mij komt stiekem het kind in ze naar boven en vinden ze het heerlijk om zo in het bouwen op te gaan. 😉

De bioscoop

In het Discovery Center is ook een 4D bioscoop. Het was voor de kinderen in eerste instantie niet zo heel aantrekkelijk aangezien ze dachten dat de film Duits gesproken zou zijn, maar ik heb ze toch over weten te halen. De film duurt een kwartiertje en werd begeleid door muziek. Er werd dus niet in gesproken waardoor de film ook voor anderstalige kinderen hartstikke leuk is om te zien. Ook de effecten zorgden voor veel plezier en de kinderen vonden het toch leuk om te zijn geweest.

Overig

Gedurende het hele verblijf kun je in elke thema-hoek een stempel zetten op een speciale stempelkaart. Als je alle stempels verzameld hebt, kun je de volle stempelkaart inleveren en kans maken op een jaarabonnement. Er is een klein restaurantje waar je verschillende soorten hapjes en drankjes kunt kopen. Ook is er een winkeltje waar je natuurlijk een leuk souveniertje kunt aanschaffen. En dat hoeft niet altijd heel duur te zijn. Voor een paar euro heb je al een leuke sleutelhanger of stel jij je eigen Lego-poppetje samen.

Legoland Discovery Center: Ja of nee?

Voor een bepaalde leeftijd is dit zeker leuk! Mijn kinderen zijn 7 en 10 en baalden er een beetje van dat we al moesten gaan. Het was bijna sluitingstijd en ze hadden zich een dikke 3 uur prima vermaakt. Terwijl de kinderen zich vermaken kunnen de ouders plaatsnemen in het restaurantje. Dit ligt lekker centraal in het midden en van daaruit kun je naar vrijwel alle themahoeken toe. Overzichtelijk dus.

Een hele dag ben je hier niet kwijt maar in combinatie met Sealife is dit prima te doen. Er zijn voordelige combi-tickets te koop dus ik zou je adviseren daar zeker op te letten. Een (gratis ) parkeergelegenheid is trouwens ook op loopafstand.

Ben jij wel eens in het Legoland Discovery Center geweest? Ik lees je ervaring graag in de reacties hier beneden.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *