Lente hapjes

Voor de meivakantie had Landon op de peuterspeelzaal een heus tuinfeest. Lekker met zijn vriendjes buiten spelen in de zandbak, paaseieren zoeken aangezien het bijna Pasen was en allemaal samen eten. De ouders maken allemaal iets lekkers klaar, liefst in het thema van het feest. In dit geval dus lente, voorjaar, Pasen. Landon en ik zijn thuis aan de slag gegaan en maakten 3 verschillende hapjes.

Inhoudsopgave

Rupsje Nooitgenoeg traktatie

Rupsje Nooitgenoeg heet volgens Landon “Ruspie altijd eten” en eigenlijk klopt dat ook wel. Rupsje kan geen genoeg krijgen van al het lekkere eten in de wereld en eet zich dan ook tonnetje rond.

Traktatie Rupsje Nooitgenoeg

Deze traktatie is hartstikke snel en makkelijk te maken. We namen bleekselderij en vulde de holte met hummus. Je zou ook tzatziki kunnen nemen, mocht je geen hummus lusten. Als je maar iets hebt wat plakt, zodat de druiven er niet uitvallen. ­čśë Vervolgens maak je met rode en witte druiven dus Rupsje. De ogen heb ik gemaakt met Dr.Oetker decoratiestiften.

Ook zonder bleekselderij en hummus kun je Rupsje Nooitgenoeg traktaties maken. De druiven rijg je dan op een sat├ęprikker.

Slak traktatie

Ook hiervoor heb je als basis de bleekselderij gevuld met hummus nodig. Als hoofd van de slak heb ik een stukje druif gebruikt. Als huisje kun je kiezen voor verschillende soorten fruit: kiwi, appel of bijvoorbeeld sinasappel. Decoreren doe je ook weer met de decoratiestiften.

Lieveheersbeestje traktatie

Op een stukje stokbrood heb ik wat hummus gesmeerd. Op deze manier blijft het lieveheersbeestje goed plakken. Je hebt verder cherrytomaten nodig, deze halveer je. Van een stukje druif maak je het hoofdje. Je zou ook een olijf kunnen gebruiken, maar persoonlijk vind ik deze niet zo lekker.

Met de decoratiestiften teken je de vleugels, stippen en ogen. Succes gegarandeerd.

Traktatie school

Vooral voor kinderen ziet dit er natuurlijk erg leuk uit op tafel. Je blijft in het thema lente en het zijn gewoon gezonde dingen die gegeten worden. Tegenwoordig is het op vele scholen regel dat er alleen nog maar gezonde traktaties uitgedeeld worden. Hiermee zit je dus zeker goed. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor traktaties op school of het afscheid op de peuterspeelzaal? Bekijk dan zeker even mijn Pinterest bord.

Heb jij nog tips voor lekkere en vrolijke lente hapjes?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *