Liefde voor vampieren

Daelyn is gek op verkleden. Niet alleen met carnaval maar ook de rest van het jaar door komen verkleedspullen geregeld uit de kast. Dan loopt ze weer rond als prinses, vervolgens komt ze voorbij als indiaan. Rond Halloween krijgt ze een liefde voor vampieren, pompoenen en skeletten. En hoewel Halloween hier in Nederland nog niet echt leeft, vind ik het ook erg leuk om hier wel iets mee te doen in huis.

Inhoudsopgave

Vampier film

Die liefde voor vampieren wordt de laatste tijd nogal aangewakkerd door de filmreeks Twilight, mijn favoriete films. Onlangs hebben we ze samen gekeken en ze was er helemaal fan van. Vooral Edward kon weinig fout doen. 😉

Ik denk dat het er ook vooral mee te maken heeft dat het gewoon een mooi liefdesverhaal is. Onder de streep is het een moderne versie van Romeo en Juliët: twee mensen die niet bij elkaar kunnen zijn worden juist extreem naar elkaar toe getrokken. Aan het einde van deze filmreeks leeft iedereen lang en gelukkig samen.

Halloween kostuum

Toen ik een mailtje kreeg van feestkleding.nl met de vraag of ik iets leuks wilde uitzoeken voor Halloween, wist ik dus dat ik er de geschikte persoon voor in huis had: Daelyn. Ze reageerde direct enthousiast. Mocht ze als vampier verkleed gaan? Hadden ze mooie jurken? We keken op de website en keken onze ogen uit. Niet alleen verkleedkleding was er te vinden, ook allerlei accessoires en decoratieve spulletjes.

Daelyn had een idee: “Wat als we wat spulletjes uitzoeken en een mini-filmpje maken voor op mijn YouTube kanaal?” Ik vond het idee nog niet zo gek en vroeg haar hoe ze het voor zich zag. Ze vertelde in geuren en kleuren wat ze graag wilde en stiekem vond ik het best een leuk idee. We bestelden dus een aantal spulletjes en konden aan de slag gaan.

Wat we uitzochten

Een jurk met pruik en rode lippenstift met Halloween-nagels. Onze tut is gek op make-up en bij vampieren mocht bloedrode lippenstift natuurlijk niet ontbreken. Op de website zag ze dat de jurk gecombineerd werd met een zwarte pruik en ze besloot dat haar vampier ook zwarte haren moest hebben. Stond mooier bij dat rood van de lippenstift. De Halloween-nagels maakten het af.

Bloed, tanden en bijtwonden konden niet ontbreken in de doos. Dus ook dit bestelden we. We bestelden bloedcapsules die je kapot moest bijten in je mond. Door de vermenging met je speeksel zou het dan lijken alsof er bloed uit je mond kwam. Damiën zou ‘gebeten’ worden door de vampier, dus bij hem moest er een bijtwond komen met nepbloed.

Als overige decoratie bestelden we een slinger voor aan de muur met de tekst Happy Halloween, een tafellaken met bloed, raamstickers met bloederige handen en een zwarte vaas met rozen.

Vampier schminken

We konden beginnen en dat vond ik wel lastig. Hoe moet je een vampier schminken? Daelyn vond dat vampieren er uit moesten zien zoals Bella uit Twilight. Mooi, bleek en met prachtige make-up. Prima, dat zou kunnen. Helaas heb ik zelf nooit make-up op en dus ontbrak het me nogal aan wat make-up skills. 😉

Uiteindelijk is het me toch goed gelukt, al zeg ik het zelf. Ze is niet zo bleek geworden als ze zou willen aangezien we geen lichtere foundation konden vinden, maar ze zag er prachtig uit.

Met zwarte haren was ze een compleet ander kind, met haar eigen haren vond ik haar stiekem zelfs nog mooier. ( En, nee, ze lacht niet. Ze is een vampier. Die zijn duister en mysterieus. 😉 )

De vampiertanden hebben we helaas niet gebruikt. Deze bleken te groot voor haar te zijn. Ook de bloedcapsules hebben we niet gebruikt. Ze vond het toch een beetje eng om op te bijten. Hierboven kun je zien hoe het filmpje is geworden. De nep-nagels waren in kinderformaat en pasten haar echt perfect. We konden ze heel eenvoudig zo op haar eigen nagels opplakken en er weer afhalen zonder haar eigen nagels te beschadigen. ( En weer opnieuw opplakken, er af halen, opplakken… )

Damiën wilde op zijn kanaal graag een behind the scenes filmpje plaatsen en heeft dat dan ook gedaan. Dat filmpje kun je hier beneden bekijken. Vergeet vooral niet om het filmpje een duimpje omhoog te geven en je te abonneren op hun kanalen. 😉

Voor herhaling vatbaar?

We hebben echt een hele leuke middag gehad samen met de voorbereiding van alles en met het maken van het filmpje. We hebben samen wat afgelachen. Daelyn en Damiën willen graag nog eens een dergelijk filmpje maken, dus wie weet gaan we dan ook nog eens doen. 🙂

Verkleden jouw kinderen zich ook graag?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Liefde voor vampieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *