Linda de duizendpoot

Linda heeft vele verschillende kwaliteiten. Ze is moeder, gastouder en eigenaresse van de blog Mamaliefde waar ze met veel plezier dagelijks op blogt. Het is af en toe even goed nadenken hoe je alle ballen in de lucht houdt, maar inmiddels heeft ze haar ritme goed weten te vinden en haar blog groot weten te maken. Ik stel jullie voor aan Linda de duizendpoot, een dame waar ik erg tegenop kijk.

Inhoudsopgave

Stel je zelf even voor

Hoi, ik ben Linda, 30 jaar en moeder van twee kinderen. De oudste wordt over drie maanden 4 en gaat dan naar de basisschool. Stiekem best wel spannend voor onze dochter en onszelf. Onze jongste is drie maanden geleden twee geworden en gaat sinds kort naar de peuterspeelzaal. Dat levert me drie ochtenden per week op die ik kan gebruiken voor mijn blog. Als thuiswerkende mama combineer ik namelijk het ondernemerschap voor de blog Mamaliefde met het gastouderschap twee dagen per week.

Sinds wanneer blog je?

Ik ben begonnen met bloggen in februari 2014, dat beviel zo goed dat ik op moederdag mezelf mijn ‘eigen’ site heb gegeven waar ik nu nog steeds met veel liefde op blog. Ik ben er iedere dag wel een aantal uur mee bezig.
linda-mamaliefde1

Waarom heb je besloten een blog te beginnen?

Dat kwam omdat ik vragen kreeg over hoe je moet verven met scheerschuim, of hoe je pasta moet kleuren. Het leek me handig om die antwoorden beschikbaar te maken voor het ‘grote publiek’. Ik kwam er al snel achter dat ik niet de enige ‘mamablog’ was en keek best wel naar anderen hoe je zou moeten bloggen.
Gaandeweg heb ik dat los durven laten en doe ik gewoon mijn eigen ding. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is om het leuk te blijven vinden. Het is jouw blog dus jouw spelregels. Dat durf ik nu ook sinds kort te hanteren voor samenwerkingen. In het begin voel je je vaak nog vereerd. Nu kan ik selectiever zijn en aan de ene kant een startende webshop net dat kleine duwtje geven in ruil voor dankbaarheid of een groot bedrijf omdat ik daarvoor betaald wordt.

Waar blog je voornamelijk over?

Mijn uitgangspunt zijn de kinderen, dat maakt het gelijk ook heel breed. Mijn favoriete onderwerpen zijn toch wel activiteiten, uitstapjes en crafts voor kinderen. Zo is sensopatisch spel een van de terugkerende thema’s. Daarnaast komt er regelmatig speelgoed, kleding, verzorging en reizen voorbij. Ik ben besmet met het reisvirus dus vind het erg leuk om dit jaar een paar reizen te mogen maken naar het buitenland, met en zonder kinderen. Ook ben ik altijd op zoek naar nieuw kwalitatief speelgoed. Er is zoveel keus dat het fijn is om mijn eigen ervaringen te kunnen delen. Kleding is vooral handig aangezien je daar met kinderen nooit genoeg van hebt 😉 Iedere week heb ik ook minimaal een winactie op de blog staan.

Op welk artikel ben jij het meest trots?

Nu ik al vrij veel inspiratieblogs heb geschreven vind ik het leuk om deze te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een tien dingen die je kan doen met scheerschuim. Eerlijk is eerlijk, dit zijn niet de meest gelezen blogs maar er is heel veel werk in gaan zitten en ik ben er heel erg trots op. Ik schrijf graag over sensopatisch spelen, dit is een van de eerste blogs die ik heb geschreven en als ik er aan denk blijf ik hem updaten met nieuwe materialen.
linda-mamaliefde2

Wat vind jij het allerleukste aan bloggen/blogger zijn?

De zelfstandigheid; je kan gewoon je eigen ding doen en laten. Wil jij ergens over schrijven; doen. Zie je iets niet zitten; luister naar je voorgevoel anders ga je er tegenop zien en komt het er toch anders uit. Door te gaan bloggen blijf ik mezelf ook uitdagen om mezelf te ontwikkelen, ik wil graag blijven leren en weten waarom dingen werken zoals ze werken. Zowel door de inhoud die ik deel als het technische gedeelte. Het fijnste is natuurlijk dat ik voor een deel van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en dat dat ook nog eens leuke extra’s heeft wat ik kan delen met anderen.

Welke blogs volg jij zelf?

Ik volg in totaal meer dan 150 blogs. Gelukkig zijn niet alle blogs even actief anders zou ik alleen daar al een dagtaak aan hebben. Dit volgen doe ik via bloglovin zodat ik de voor mij interessante artikelen er uit kan pikken. Zo heb ik niets met beauty of fashion dus kan ik ze gelijk overslaan. Ik kijk dus echt naar de onderwerpen en inhoud. Een echte top 3 heb ik niet, die wil ook nog wel eens wisselen van moment tot moment. Want het verloop onder bloggers is helaas best wel hoog net als de onderwerpen waar over wordt geschreven. Ik merk dat ik van bloggers met kinderen in dezelfde leeftijd / zelfde interesses het meest lees. Dit zijn onder andere All in Mam van Melissa, Mams at Work van Joyce en BBlogt van Bianca en omdat ik het niet kan laten het bij drie te houden ook Voormijnkleintje van Pauline.
Ik wil Linda bedanken voor het beantwoorden van de vragen. Lijkt het je nou ook eens leuk om jouw blog in the picture te zetten? Neem dan contact met me op!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *