Madurodam

Madurodam

Pas geleden ben ik samen met mijn zoon een nachtje naar Den Haag geweest. Op zijn verlanglijstje stond een bezoek aan Madurodam. We waren er al een keertje eerder geweest en hij vond het geweldig. Na enkele hints in de auto was hij helemaal happy dat we er weer naartoe gingen. Met  het fototoestel in de aanslag vervolgden we onze reis. Je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Op naar Den Haag.

Hoe is Madurodam ontstaan?

2 juli 1952 is de dag waarop Madurodam werd gebouwd. De gebouwen zijn gebouwd op een schaal van 1:25. Jaarlijks wordt het park door ongeveer 600.000 mensen bezocht. Het park is vernoemd naar George Maduro. Een student van Curaçao. In 1940 onderscheidde hij zich als cavalerieofficier in de slag om residentie. In februari 1945 overleed hij in Dachau. Zijn ouders hebben het eerste kapitaal beschikbaar gesteld.

Madurodam

Gewapend met een pasje wordt je losgelaten op Madurodam. Met het pasje kun je informatieve filmpjes activeren. Door middel van deze filmpjes leer je van alles over o.a de Oosterschelde kering en het NAP. Verder is er vooral veel leuks voor de kinderen te doen. Zo kunnen ze de Oosterschelde sluiten en schepen laden in de haven van Rotterdam. Er is vooral veel te zien. De details zijn geweldig, overal is aan gedacht. Vind je het tulpenspeldje op de foto hierboven ook zo leuk? Op verschillende plekken in het park kun je iets speciaals kopen. Een speldje, klompjes en een mini mars worden op een speciale manier bezorgd. Hoe???? Dat vertel ik niet. Dat mogen jullie zelf gaan uitvinden.

Ook leuk om te bezoeken in Den Haag is het Louwman Museum

Madurodam(2)

Er rijden vrijwel overal kleine voertuigen rond, auto’s ,vliegtuigen, vrachtwagens en treinen. Op het water varen allemaal schepen. Misschien lukt het jou om het vrachtschip te blussen waar brand is uitgebroken. Mijn eerste gedachte was dat we na een uurtje wel klaar zouden zijn. Met kinderen ben je er wel een paar uur zoet. Wij hebben ons er ruim 4 uur vermaakt. En nog wilde Youri langer blijven. Met alle leuke speelactiviteiten en bezienswaardigheden heb je zo een paar uur om zonder je het te realiseren. Het park biedt een 2-tal leuke horecagelegenheden.

Madurodam

Al met al is het echt een leuk dagje uit. Ondanks het feit dat het er klein uitziet ben je er wel even bezig. Zoals ik al eerder zei vooral als er kinderen bij zijn. Het weer was geweldig dus er was veel activiteit in het park. Heerlijk om te zien hoe kinderen samen kunnen spelen. Of ze nu 2 jaar of 9 zijn.

Heb jij Madurodam wel eens bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *