Mijn dagritme

Momenteel is het onze kleine man in huis die voornamelijk mijn ritme bepaalt. Zo wil ik heel graag blogjes schrijven, maar in de praktijk komt er weinig terecht van mijn zorgvuldig gemaakte plannen. Ik laat me een beetje leiden door mijn stoere baby-boy en eigenlijk voelt dat wel prima. Ik laat je even zien hoe een doordeweeks dagje er momenteel uitziet bij ons.

Inhoudsopgave

Opstaan!

7.00 uur: De wekker gaat. Vooral in de winter heb ik moeite met opstaan. Wij allemaal eigenlijk. We zijn niet echt van het type ochtendmens. De snooze-knop is dan stiekem ook wel mijn favoriet in de ochtend. Daelyn kruipt 9 van de 10 keer ook nog eventjes naast me om te knuffelen. Heerlijk vind ik dat.

7.30 uur: We moeten echt opstaan anders gaan we te laat komen. Ik ga naar beneden, smeer de boterhammen, maak het drinken klaar en regel het 10-uurtje voor de kinderen. Ondertussen komen de kinderen me een knuffel geven en gaan nog half-slapend aan tafel zitten. We zeggen weinig, alleen het hoognodige. In de ochtend heerst nog even rust.

8.15 uur: De kinderen stappen op de fiets naar school, ik zwaai ze uit aan het raam. Daarna ruim ik de tafel af en maak nog even een nieuw kopje thee. Vaak heb ik nog heel eventjes de tijd om op mijn computer te kijken en 1 ( of een half ) artikeltje te schrijven.

8.45 uur: De kleine man is wakker. Hij huilt niet echt, maar ‘zeurt’ een beetje. Ik heb nog tijd om een kopje thee te maken, een machine was aan te zetten, naar de wc te gaan en hem uit bed te halen.

9.00 uur: Voeden! Meneertje krijgt nog borstvoeding en daar gaat veel tijd in zitten. De komende ( ruim ) twee uur ben ik bezig met voeden, verschonen, wassen, aankleden en spelen. Ik geniet ervan. In de ochtend is hij het meest actief en ook langer wakker. Daarom krijgt hij net voor het slapen gaan nog wat melk. Dan slaapt hij net iets langer.

11.30 uur: Landon ligt weer in bed. Ik hang de was op, pleeg wat telefoontjes, ruim het aanrecht op, ruim de vaatwasser uit en dek de tafel voor de lunch terwijl Dave met de stofzuiger door de woonkamer gaat. Ik besluit afbakbroodjes te maken want dat vinden de kinderen lekker. Tussendoor leeg ik de prullenbak, vul bekertjes drinken en maak nog een foto voor een blog-artikel. Als de kinderen vanmiddag naar school zijn heb ik tijd om die te bewerken.

Lunch!

12.00 uur: Lunchtijd. Samen zitten we aan tafel en bespreken de ochtend van de kinderen. Ze vertellen wat ze gedaan hebben, wat ze die middag gaan doen en welke afspraken er zijn gemaakt voor binnenkort. Ook spreken we af of ze die middag met een vriendje mogen afspreken of niet.

13.00 uur: De kinderen zijn klaar om naar school te gaan. Als ze weg zijn ruim ik de tafel af terwijl Dave zijn spullen pakt om naar het werk te gaan. Als hij weg is, ga ik op zoek naar iets wat Damiën nodig heeft voor school. Ik meen me te herinneren dat we het nog hadden, alleen weet ik niet meer waar. Dat wordt dozen opentrekken!

Zoeken!!

14.30 uur: Ik heb eindelijk gevonden waar ik naar op zoek was. Damiën zal vast en zeker blij zijn dat hij nu weer vooruit kan. Ondertussen heb ik ook alvast iets aan het avondeten gedaan en een doos met spullen opgeruimd. Zo zie je maar wat je bewaart door de jaren heen. De helft van de spullen heb ik weggedaan, daar doen we toch niks meer mee. Ik kruip nog snel even achter de computer om die foto te bewerken voordat Landon weer wakker is.

15.00 uur: De jongeman is wakker. Ik haal hem uit bed en ben een kleine 2 uurtjes bezig met voeden, verschonen en spelen. Ondertussen komen de kinderen thuis van school en spelen ook wat met hun kleine broertje. Vriendjes en vriendinnetjes vinden zo`n baby ook razend interessant. Landon vindt het gelukkig ook allemaal erg gezellig.

De avond!

17.00 uur: Landon ligt weer in bed, vriendjes en vriendinnetjes zijn weer naar huis en ik ga weer verder met het avondeten. Ik dek de tafel en laat de kinderen hun spullen voor morgen klaar leggen en hun spullen van vandaag opruimen. Met ons drietjes eten we. Als het goed is zou Landon rond half 8 voor zijn voeding moeten komen dus dat geeft me wat tijd.

17.45 uur: We zitten nog te eten als Landon ineens huilt. Niet het ‘zeurende’ huiltje waardoor ik nog een minuutje of 10 heb, maar echt huilen. Ik haal hem uit bed en neem hem mee naar beneden. Nog heel eventjes zit hij gewoon op mijn schoot en kijkt hoe we eten. Dan wil hij toch echt zelf ook wat dus ik leg hem aan de borst terwijl ik zelf mijn laatste happen naar binnen werk.

Bankhangen

18.15 uur: Na het eten ruimen de kinderen de tafel af en help ik Damiën met zijn spreekbeurt. Ondertussen ben ik nog steeds bezig met Landon voeden. Inmiddels is het vrij normaal voor de kinderen dat de kleine man erbij is en daarom regelen ze ongevraagd bepaalde dingetjes. Daelyn lijkt echt de rol van mama/huisvrouw over te nemen en regelt drinken en ruimt de vaatwasser in.

19.30 uur: Tijd voor Landon om weer te gaan slapen. Ik maak nog een beker melk voor Damiën en Daelyn en leg vervolgens ook Daelyn fris gewassen in bed. Ik stap zelf onder de douche en bedenk me dat ik mijn blog-artikel voor morgen nog even moet afmaken.

20.15 uur: Ik hoor Landon huilen als ik onder de douche vandaan kom. Meneertje heeft het niet lekker zitten vanmiddag. Ik bedenk me dat hij bijna 3 maanden is en misschien wel last kan hebben van regeldagen. Ik trek mijn pyjama aan en pak hem uit bed. Eenmaal beneden zoekt hij als een wilde naar mijn borst, alsof hij een halve dag niks gehad heeft.

21.30 uur: Landon lijkt niet te willen slapen. Hij drinkt, valt in slaap aan mijn borst maar als ik hem dan even in de box neerleg om zelf een kopje thee te maken schrikt hij wakker en begint weer hard te huilen. Als ik hem weer aanleg valt  hij weer in slaap en zo gaat het eigenlijk door.

22.45 uur: Dave komt thuis van zijn werk. Landon ligt inmiddels op mijn arm te slapen en ik laat hem maar even. Dat artikel ga ik nu niet meer afmaken. Rond middernacht ga ik naar bed en bereid me voor op een nachtvoeding. Hoewel Landon al een kleine maand doorslaapt vermoed ik dat hij vannacht honger heeft.

De volgende dag

Landon en ik hebben heerlijk geslapen. Ik ben om 7.30 uur weer uit de veren om de kinderen klaar te maken voor school. Landon is rond de klok van 9 uur wakker. Ook vandaag wil hij wat meer drinken en knuffelen. Hij krijgt melk om 9 uur, 12 uur, 15 uur, 18 uur en 22 uur. Dat wordt een paar dagen leven op de bank met alles binnen handbereik! 😉

Hoe ziet jouw dagritme eruit?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *