Mikado

Mikado

Mikado is er in verschillende vormen en maten. In mijn beleving waren het een aantal houten stokjes die je op een stapeltje gooit om ervoor te zorgen dat je, zonder dat die stapel instort, er steeds een stokje vanaf kon halen. Die stokjes hadden dan een bepaalde kleur en zo wist je welke van jou was. Tegenwoordig is er dus een modernere versie en ik vond een hele leuke voor kinderen.

Inhoudsopgave

Hoe werkt Mikado?

Deze Mikado is namelijk anders dan anders. Bij deze versie moet je een hele coole toren bouwen. Vervolgens steek je de gekleurde stokjes in de gaten in het bakje bovenin. Als alle stokjes erin zitten, gooi je in het bakje bovenin alle knikkers die bij het spel zitten. Je haalt steeds 1 stokje van jouw kleur er uit. Als er dan knikkers uitvallen, dan zijn die van jou en mag je ze in jouw bakje doen. Er zit ook een speciale gouden knikker in die extra zwaar mee telt. Degene met de minste knikkers is de winnaar van dit spel.

Wat vonden wij er van?

Dit spel is lachen, gieren, brullen voor de kinderen. Het duurt eventjes voor je het opgebouwd hebt, maar dan heb je ook wat. In de praktijk komt het er meestal op neer dat ik degene ben die de toren met stokjes ‘even’ in elkaar mag zetten aangezien dat redelijk saai werk is. Maar daarna kan de pret beginnen!

Voor de kinderen is het natuurlijk het leukste als er zoveel mogelijk knikkers in 1 keer door de toren naar beneden vallen, dit geeft lekker wat lawaai en dat is tof. Toch gaan ze ook mee in het spel. Als ik bijvoorbeeld een hele rits knikkers naar beneden laat vallen is het dubbel plezier: Het is een hoop lawaai en mama verliest. 😉

Na controle in 2018 bleek deze versie van Mikado momenteel niet meer leverbaar te zijn.

Was jij al bekend met deze versie van Mikado?

 

Mikado Review

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *