Naar groep 1

Onlangs werd Landon 4 jaar en dat betekende dat hij naar groep 1 mocht. Spannend voor hem, maar zeker ook voor mij want ik ben het gewend om altijd iemand om me heen te hebben. Wat als ik in een gat zou vallen? Of wat als ik juist intens zou genieten van die momenten van rust? Ik vertel je hoe de eerste week op school was voor Landon en voor mij.

Inhoudsopgave

Oefenen in groep 1

Voor de herfstvakantie mocht hij al een woensdagochtend gaan oefenen in groep 1. We hadden hem al een beetje voorbereid: als hij 4 jaar was zou het, net als zijn grote zus, naar de grote school gaan. Nu mocht hij eerst een kijkje gaan nemen bij zijn nieuwe klas en nieuwe juf. Hartstikke spannend en dat vertelde hij me dan ook. “Het is spannend!” Ik vroeg hem: “Leuk spannend of stom spannend?” Hij antwoordde met een grote glimlach: “Leuk spannend!”

Het oefenen ging goed. Hij heeft een leuke ochtend gehad, mocht spelen met een dinosaurus en heeft in de kring gezeten om zijn fruit op te eten. Hij vertelde me dat hij zijn jas moest ophangen en zijn trommel in een bak moest doen. So far so good…

De eerste echte dag in groep 1

En zo vertrok meneer afgelopen maandagochtend naar school. Hij had geluk: het was koekdag dus in plaats van een stukje fruit mocht hij een koekje meenemen naar school. Wat een feest.

Wij hebben geen continurooster en dus ging ik hem die middag ophalen voor de lunch. Hij kwam aanlopen, samen met de juf. Een grote glimlach op zijn gezicht en hij knuffelde me stevig. “Ik heb je gemist!” zei hij. Ik hem ook. “Het ging heel goed.” vertelde de juf. Toen ik Landon vertelde dat we even thuis een boterham gingen eten en dat hij die middag weer terug ging, keek hij me verbaasd aan. “Ik ben klaar met school.”

Na de lunch bracht ik hem weer terug naar school. Zonder problemen liep hij met de juf mee en hij zwaaide me uit. Ik ging naar huis en een paar uur later liep ik weer naar school om hem op te halen. Weer kwam hij aanrennen, knuffelde me, vertelde dat hij me gemist had en weer vertelde de juf dat het goed was gegaan. “Zeg maar tot morgen tegen de juf.” zei ik tegen Landon. “Huh? Morgen? Ik ga niet meer terug naar school! Ik word daar veel te moe van!” zei hij een beetje boos.

Hoe gaat het na week 1?

Inmiddels hebben we er dus een week opzitten en het is prima gegaan. Volgens de juf heeft hij het prima naar zijn zin en hij zelf zegt ook dat hij leuk speelt met auto`s en andere kindjes. Op woensdag heb ik hem thuis gehouden. Hij was echt moe, ik kon hem afgelopen week elke avond om half 7 in bed leggen en dan sliep hij hartstikke vast tot 7 uur de volgende ochtend. Woensdag hebben we dus samen een beetje zitten ‘chillen’ zoals hij dat noemt.

Voorlopig hou ik die vrije woensdag er in. Zo kan hij even bijkomen en opladen voor de donderdag en vrijdag. Ik heb hem gevraagd of hij school leuk vond en kreeg steeds als antwoord: “Ja. Maar met jou is leuker.”

En hoe heb ik mijn tijd doorgebracht?

Ik dacht dat ik wellicht in een gat zou vallen, dat was namelijk wel een beetje wat gebeurde toen Daelyn naar school ging op haar vierde. Afgelopen week ben ik echter heel druk bezig geweest met allerlei dingen voor mijn blog en YouTube kanaal naast het huishouden. Ik had amper tijd om wie dan ook te missen. En omdat ik nu veel onder schooltijd kan doen, heb ik (voor mijn gevoel) weer meer tijd over voor de kinderen na school. Wel mis ik de momentjes van Landon en mij samen. Hij heeft nu natuurlijk dezelfde tijden als Daelyn dus echt tijd met hem alleen heb ik niet meer. Dat vind ik wel jammer.

Het is voor ons allebei even wennen. En voorlopig hebben we lekker de woensdag nog voor ons samen waarop we kunnen chillen. 😉

Hoe is de eerste schoolweek bij jouw kinderen gegaan?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *