Nette kleding voor dames: waar kun je uit kiezen?

Een zakelijke meeting, een sollicitatiegesprek, een chique etentje of een bruiloft: er zijn verschillende aangelegenheden waar je je netjes bij moet kleden. Heb je binnenkort zo’n evenement gepland staan? Dan is het tijd om een mooie, luxe outfit samen te stellen. Uit déze kledingstukken kun je kiezen.

Inhoudsopgave

Jurk

Een nette jurk is essentieel in je garderobe. Je kunt ‘m namelijk op veel aangelegenheden dragen! Ga op zoek naar stijlvolle jurken, in een tijdloos design en zonder poespas. De kleur speelt een rol: met bijvoorbeeld zwart, grijs of donkerblauw zit je sowieso goed. Let verder op de lengte. Hoewel een korte jurk mooi kan staan, is het soms juist chiquer om een langer exemplaar te kiezen, zoals een midi jurk.

Broek

Heb je geen zin om een jurk te dragen? Denk dan aan een nette broek! Een pantalon dames zorgt ook direct voor een fraaie outfit. Het grote voordeel aan een pantalon? De broek complimenteert het figuur. Zeker als je een high waist model uitkiest, zoals je vaak tegenkomt bij pantalons. Let ook hier weer op de kleur. Van een donkere nette broek in de wintermaanden tot een lichter design in de zomer: het is leuk om hiermee af te wisselen.

Blouse

Boven je pantalon draag je een nette blouse! Je kunt dit goed op elkaar afstemmen. Laat in de blouse bijvoorbeeld een kleurendetail terugkomen dat gelijk is aan de kleur van de pantalon. Qua fit heb je veel om uit te kiezen. De ene keer draag je misschien het liefst een strakke blouse, de volgende keer weer een losser ontwerp.

Blazer

Wil je de nette look helemaal compleet maken? Draag dan ook een blazer boven je jurk of blouse. Met name in de koudere maanden van het jaar kan dat comfortabel zijn, als het fris is. Zo’n jasje biedt namelijk warmte. Daarnaast maakt het jasje je look nog net dat stukje zakelijker – ideaal als je een goede indruk wilt achterlaten. Ga op zoek naar een blazer die perfect aansluit op je figuur. Een oversized blazer is ook een grote trend, maar dat oogt al snel wat meer casual.

Rok

Je kunt uiteraard ook een nette rok dragen! Fraai in combinatie met een blouse en blazer, zoals we hierboven benoemden. Denk met name na over de ideale lengte van de rok: ga je voor een strak en kort design, of juist een wat langer model? Het ligt er natuurlijk ook maar net aan waar je de rok naartoe wilt dragen.

Panty

Last but not least: je panty! Als je een mooie jurk of rok aantrekt, vergeet dan niet om ook aandacht aan je panty te besteden. Het is immers zonde als de gehele outfit er netjes uitziet, maar de panty helemaal is afgedragen. Kies er een van een goede kwaliteit, als perfecte finishing touch.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *