Nikko RC Vaporizr 2

Na eindeloos zeuren en wachten was het eindelijk zover. Sinterklaas bracht Youri de Nikko RC VaporizR 2. De auto stond hoog op het lijstje want hij kan door water en sneeuw rijden. Nu hebben we hier zelden sneeuw maar wel water in overvloed.

Inhoudsopgave

Wat kan de Nikko RC Vaporizr 2 allemaal?

De RC VaporizR is een amfibie voertuig voor alle terreinen. Dit betekent dat je er overal mee kan rijden. Zodra de auto op het water komt vaart hij als een boot. Je moet er wel op letten dat de afstandsbediening niet nat wordt. Deze is niet waterproof. Voor de kenners: hij heeft een vierwielaandrijving. Geen idee wat het inhoudt. Wel kan de auto spinnen (rondjes om de eigen as draaien).

Voor een radiografisch bestuurbare auto gaat hij best snel. Hij kan wel 15 kilometer per uur halen. De afstandsbediening gaat op een 9 volt batterij. Deze zit er in de doos bij. De auto die wij hebben gaat op een accu. Hij is in de aanschaf dan wel duurder. Hij wordt verkocht voor een prijs vanaf €49.99. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de accu na een uur laden weer vol is. Naast de aanschaf kost ons de auto dus niets extra meer aan batterijen.

Je hebt ook de RC Nano VaporizR 2. Deze variant is een stuk goedkoper. Hij wordt verkocht vanaf €29.99. Deze werkt op 2x AA en 3 x AAA. De maximale snelheid is slechts 8,5 kilometer per uur. Dat is dus beduidend lager dan de accu variant. Verder kan ook deze auto door water en sneeuw rijden. (Meer informatie over de Nikko RC Vaporizr vind je hier.)

Nikko RC Vaporizr 2

Prijs kwaliteit verhouding

Als ik het aan Youri vraag is de auto zeker de moeite waard. Hij vind hem de coolste en leukste in zijn soort. Zijn mening is dat het in Nederland zoveel regent en dat het dan fijn is dat hij kan rijden zonder te moeten uitkijken voor de poelen water op de straat. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in.

Hij heeft hem nog niet zo lang maar heeft er wel al heel veel plezier van gehad. Vooral de snelheid bevalt hem wel. Als ik de prijs tegenover het plezier zet is de Vaporizr het geld zeker waard. Het nadeel alleen is dat blijkbaar veel speelgoed wat op afstand bestuurbaar is op dezelfde frequentie zit. Als Youri met de auto rijdt en de quad van Baby Born staat aan, begint deze ook te rijden. Dat is wat minder.

Nikko RC Vaporizr 2

VaporizR 6 maanden later…….

Inmiddels hebben de VaporizR ruim een halfjaar in huis gehad. Helaas hebben we hem onlangs terug moeten sturen. Bij bol.com was de service zo top dat we binnen een week ons aankoopbedrag terug hadden. Wat was het probleem? Hij was niet waterdicht. Na verloop van tijd dreef het water er gewoon uit. Met als gevolg dat de auto defect was.

Youri wilde hem zo graag weer hebben dat we toch een nieuwe hebben besteld. Deze variant is een andere uitvoering dan degene die we eerst hadden. Hij lijkt veel degelijker te zijn. De kap hoeft er niet vanaf om de batterij op te kunnen laden en er lijkt meer met rubbers te zijn gewerkt. In de winkels is versie 1.0 dan ook niet meer te krijgen. Nu duimen dat deze wel een paar jaar voor veel plezier gaat zorgen.

Hebben jullie kinderen ook een voorliefde voor radiografisch bestuurbare auto`s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *