Het Oertijdmuseum in Boxtel

Jaren geleden hebben wij het Oertijdmuseum in Boxtel bezocht. De kinderen waren destijds nog klein, slechts 5 en 2 jaar oud, maar al helemaal gek van dino`s. En dat zijn ze nu nog, vooral Damiën. Sterker nog: toen ik foto`s aan het uitzoeken was vertelde hij me dat hij graag nog een keer terug zou gaan. Omdat hij het er nu nog steeds over heeft, leek het me leuk om er een artikel over te schrijven. Wie weet wordt jouw kleine dinofan er ook wel enthousiast van.

Het Oertijdmuseum

In het Oertijdmuseum Boxtel vind je informatie over de Oertijd. Dino`s die leefden, planten die groeiden, dit museum heeft het allemaal en is daarmee het grootste geologische museum van ons land. Er staan grote skeletten en dat is natuurlijk hartstikke indrukwekkend voor kinderen. Naast het gedeelte binnen is er ook een buitengedeelte waar je grote dinobeelden kunt bewonderen. Op de kaartjes die erbij staan vind je meer informatie over de desbetreffende dino. En wat natuurlijk niet kan ontbreken is een speeltuintje voor de kinderen. Overigens hebben wij dit museum in februari bezocht. Het was zeker wat frisser buiten, maar zolang het droog is, is het prima te doen.

Oertijdmuseum Boxtel

Bij het museum is een klein restaurantje waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld belegde broodjes, soep en tosti`s. Ook kunnen kinderen hun kinderfeestje organiseren bij het museum. Er is dus veel mogelijk.

Leuk tip voor een kinderfeestje thuis is dit dino feestje e-book boordevol leuke tips voor activiteiten en printables. Dit kun je natuurlijk ook prima combineren met een bezoekje aan het Oertijdmuseum Boxtel.

Wat vonden wij van het Oertijdmuseum Boxtel?

Zoals eerder gezegd vond Damiën dat we het museum nog maar eens een keer moesten gaan bezoeken. De foto`s die we samen bekeken lieten zijn oogjes weer glinsteren. Hij is nog steeds helemaal gek van dinosaurussen en weet er ook een flink aantal bij naam te noemen. Destijds bezochten wij het museum dus met een 5-jarige en een 2-jarige. Ze vonden het erg leuk om er rond te lopen en naar de dino`s te kijken. Ook het speeltuintje en buiten de grote dinobeelden vonden ze erg leuk.

Oertijdmuseum Boxtel binnengedeelte

Nu zijn ze natuurlijk een stuk ouder en kan Damiën lezen. Ik denk dat we dan ook meer tijd kwijt zouden zijn en dat ze echt bezig zijn met de verschillende soorten dino`s en het lezen van de bordjes zodat ze meer te weten komen over deze machtige beesten.

Wil je meer weten over het Oertijdmuseum Boxtel? Kijk dan zeker even op hun website.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *