Ongelukken voorkomen in de badkamer

Ben je ook altijd op zoek naar manieren om de omgeving van je kinderen zo veilig mogelijk te maken? Je wil natuurlijk dat je kleintjes genieten van alles wat er te ontdekken valt in het leven. Het liefst zonder ongevallen. Zo is ook de badkamer een plek waar ongelukken kunnen gebeuren. Met een paar simpele aanpassingen kun je de badkamer kindveilig maken.

Inhoudsopgave

Bescherm scherpe hoeken en randen

In vele badkamers kunnen nog wel eens scherpe hoeken en randjes zitten. Vooral wanneer deze dicht bij de vloer zitten is dit niet gewenst. Wanneer jij of je kind uitglijdt kan het zijn dat je tegen een scherp voorwerp schuift. Misschien heb je het al wel eens meegemaakt. Meer dan 4.000 mensen belanden ieder jaar in het ziekenhuis door een val in de badkamer. Zorg dus voor de veiligheid van je kinderen door zachte afdekkingen te gebruiken voor scherpe hoeken van de badkamermeubels. Hier bestaan speciale hoekjes tape voor. Deze hoekjes kunnen ook in de douche voorkomen. Of ga voor een douchewand glas. Deze zijn vaak al netjes afgewerkt en zijn gemaakt van veilig materiaal.

Kies voor kindveilige sloten  

Voor de spullen waarvan je niet wil dat je kinderen ze vinden, bestaan er speciale kindveilige sloten. Zo kunnen ze niet gemakkelijk bij kastjes of laden waar bijvoorbeeld elektrische apparaten in staan. Zo heb je bijvoorbeeld drukknoppen en veermechanismen. Bij deze sloten is er een specifieke handeling nodig om het slot te openen die voor kinderen niet voor de hand liggend is. Er bestaan ook magnetische sloten, waarbij je een magnetische sleutel nodig hebt om het slot te ontgrendelen. Daarnaast zijn er ook sloten die een klemlaag hebben tussen de kast en het frame. Ook hier is een speciale beweging nodig om de kast te openen. Eentje die kinderen niet snel zullen begrijpen. Deze soorten sloten zijn ook nog eens makkelijk te installeren. Een kleine moeite dus, waardoor je waarschijnlijk veel ongelukjes kunt voorkomen.

Investeer in een badzitje

Wil je je kleintje veilig en comfortabel laten genieten van bad tijd? Dan is investeren in een badzitje geen slecht idee. Een bad is natuurlijk al snel te groot voor een baby, dus daar is een oplossing voor gevonden. Een badzitje ondersteunt je kind, terwijl je ook je handen vrij hebt om met je baby te spelen tijdens het badderen. Dit geldt natuurlijk wel voor kinderen tot en met zeven maanden. Daarna leert je kind zelf rechtop te zitten. Daarnaast heb je tegenwoordig ook allerlei leuke verschillende speeltjes op een badzitje zitten waar je baby mee kan spelen. Zo is het niet alleen praktisch, maar ook vermakelijk.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *