Online boodschappen bestellen

Ik shop wel eens online. Niet zo heel vaak, moet ik eerlijk bekennen. Ik ben nog redelijk ouderwets en wil graag dingen in mijn handen hebben. Toch vind ik het steeds makkelijker om online dingetjes te bestellen. En zeker met bijna 40 weken zwangerschap en een lege voorraadkast leek online boodschappen bestellen een ideaal iets. Tot in de keuken bezorgd. Hoe het beviel vertel ik je vandaag.

Inhoudsopgave

Online boodschappen bestellen bij AH

Afgelopen maandag kwam ik op het briljante idee om boodschappen te gaan doen. Een blik in mijn voorraadkast leerde me dat er best wel veel ( en zware ) spullen gehaald moesten worden. Ik zag het al voor me. Van het rekje in de kar op de lopende band bij de kassa, weer terug in de kar om vervolgens in de auto te tillen. Dan nog naar huis rijden, daar weer uitladen en alles opruimen. Hoe vaak had je die spullen eigenlijk in je handen?

Ik had het al eens eerder overwogen, dat online boodschappen doen, alleen werd er niet bij ons aan huis bezorgd. Een snelle check leerde me dat het nu wel kon. Ik besloot het gewoon te wagen. Wat kan er fout gaan? Ik bestelde de spullen die ik nodig had ( plus een beetje extra aangezien de kleine op komst was ) en bevestigde mijn bestelling. De volgende dag zou al geleverd worden.

ah-online

De levering

Het ging anders dan ik verwacht had. Ik had aangegeven dat ze konden bezorgen tussen 16 en 21 uur in de namiddag/avond en kreeg een half uurtje van tevoren een smsje van de AH bezorgservice dat de bezorger onderweg was. Dat vond ik wel fijn. Inderdaad tussen de aangegeven tijd stond de bezorger aan de deur. Hij droeg alles netjes naar binnen en daarna kon ik met de pin betalen.

Hij heeft me uitgelegd dat ik een volgende keer ook lege flessen en kratten bij hem kon inleveren. Het statiegeld zou dan verrekend worden ter plaatse. De kratten waar nu de boodschappen in bezorgd waren, hadden een borg van €4 per krat. Dit zou ook de volgende keer verrekend worden. Kijk, weer wat wijzer.

Nadat hij weg was heb ik de boodschappen opgeruimd. De producten voor in de koelkast en vriezer waren netjes apart verpakt. Deze kon ik dus zo opbergen. Alles was goed gekoeld/bevroren geleverd. Dat was toch iets waar ik me in eerste instantie zorgen over maakte. Ook de rest van de boodschappen waren netjes in de kratjes opgeborgen en het brood zat in een speciale tas.

online-boodschappen

De klantenservice van Albert Heijn

Met zoveel boodschappen ineens in de keuken viel het me niet direct op dat er iets miste. Tijdens het opruimen kwam ik erachter dat ik melk miste en zag ik producten voorbij komen waarvan ik me niet kon herinneren dat ik ze besteld had. Ik streepte alles af op het boodschappenlijstje en zo bleef ik met enkele producten zitten die dus niet op mijn rekening stonden. Daarom besloot ik de klantenservice te bellen die tot 23 uur in de avond bereikbaar was. Ik heb uitgelegd dat ik spullen miste en spullen had die niet voor mij waren. Blijkbaar had de bezorger een kratje omgewisseld. De jongedame aan de telefoon beloofde me dat iemand van de planning contact met me zou opnemen.

Een kleine 10 minuten later ging mijn telefoon. Ik miste 12 pakken melk, die zouden vergoed worden. Ook de bezorgkosten van €2,95 zouden bij een volgende bestelling verrekend worden. Bleef over: die boodschappen die niet voor mij waren. Na eventjes gekeken te hebben zei de medewerker aan de telefoon dat ik ze kosteloos mocht houden aangezien er geen bezorger meer in mijn buurt was. Goede service van de Albert Heijn!

Nog een keer bestellen?

Ondanks dat het niet geheel vlekkeloos is verlopen, ben ik verkocht. Ik zal niet elke week boodschappen bestellen ( net zoals ik niet elke week de grote boodschappen doe ) maar zo eens in de 3 a 4 weken zal ik wel de grote en zware ( sorry meneer de bezorger ) boodschappen thuis laten bezorgen.

Doe jij je boodschappen wel eens online?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “Online boodschappen bestellen

  1. Ik heb ze laatst wel eens online gedaan, bij de jumbo overigens, maar dan niet thuis laten bezorgen omdat het een paar euro duurder was maar ze opgehaald in de winkel. Daar kunnen ze overigens nog wel wat leren over inpakken…

    1. Bij de Albert heijn hoefde ik maar 2,95 te betalen om thuis te laten bezorgen. Moest ik wel voor 100 euro bestellen. Daarentegen komen wij daar redelijk snel aan met ons gezin

  2. Ja, ok deed het ook voor het eerst in de laatste weken van de zwangerschap en nu iedere maand. Moet deze maand echter nog bestellen… Ideaal! Vooral ook omdat hij onthoudt wat je besteld en je dat de volgende keer gelijk kan aanvinken net als de bonus aanbiedingen. Vaak laat ik het op tafel zetten zodat ik het in de keuken gelijk kan neerzetten. Hier trouwens nog nooit verkeerd bezorgd. Alleen laatste keer een blik tomaten dat was ontploft en ook van de rekening is gestreept. Erg netjes dus!

    1. De eerste keer kost volgens mij inderdaad wat meer tijd. Maar ik heb nu een lijstje gemaakt met onze standaard boodschappen dus ik denk dat het volgende keer gewoon aanvinken is.

Comments are closed.