Ontspannen in je eigen huis: zo doe je dat

Ontspannen in je eigen huis terwijl er zoveel om je heen gebeurt lijkt vrij lastig. Toch kun je dagelijks een klein momentje nemen om even op te laden. Om je een beetje op weg te helpen deel ik in dit artikel enkele tips. Mocht je nog aanvullingen hebben, laat dat dan zeker weten in de reacties.

Inhoudsopgave

Een heerlijk geurende omgeving

Geuren zijn niet weg te denken uit ons leven en bepaalde geuren hebben een ontspannende werking. Van de geuren van Rituals kun je de hele dag plezier hebben. Er zijn namelijk vele verschillende producten verkrijgbaar in dezelfde geurlijnen. Van een shower foam of bodyscrub tot zelfs een autoparfum of heerlijke geurstokjes die je overal in huis kunt plaatsen.

Wat wellicht leuk is om te weten met de decembermaand in het vooruitzicht: er is ook een Advent kalender te koop met 24 kleine Rituals cadeautjes.

Kaarsen

Een brandende kaars geeft een ontspannen en warm gevoel, zomer en winter. Je hebt ze in het wit en zonder geur maar je kunt ook kiezen uit verschillende geuren en kleuren die zelfs passen bij de inrichting van het huis.

Heb je toch al besloten om een bepaalde Rituals geurlijn aan te schaffen, kijk dan ook even verder. Er zijn namelijk ook heerlijk geurende Rituals kaarsen verkrijgbaar.

Planten

Een plant in huis neerzetten is altijd een goed idee. Ze zetten koolstofdioxide om in zuurstof maar zorgen bijvoorbeeld ook voor ontspanning. Ook hier speelt geur weer een belangrijke rol. Een lavendelplant heeft vanwege zijn geur een ontspannende werking. Een lavendelplant in je slaapkamer zorgt er zelfs voor dat je beter in slaap valt.

Een boek

Social media maakt ons vaak gejaagd en zorgt continu voor prikkels. Wil je echt ontspannen, zorg er dan voor dat je telefoon uit staat. Neem een heerlijk boek en verdwijn in de fantasiewereld van de schrijver of schrijfster.

Thee

Een heerlijke, warme kop thee kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Je kunt verschillende soorten losse thee kopen die allemaal een bepaalde werking hebben. Wil je voor ontspanning gaan neem dan een kruidenthee zoals lavendelthee of kamillethee. In de meeste gewone theesoorten zit namelijk cafeïne.

Lach!

Door te lachen maak je de stofjes serotine, dopamine en endorfine aan. Deze stofjes zorgen ervoor dat jij je beter kunt ontspannen. Nodig dus je beste vriendin uit voor een gezellige middag, speel een lachwekkend spel of kijk een leuke film.

Heb jij nog tips om te ontspannen?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *