Ouwehands Dierenpark

Een tijdje terug kregen we van een kennis entreekaartjes voor Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het vreemde was dat ik er nog nooit geweest was, terwijl ik toch regelmatig de dierentuin bezoek met de kinderen. Waarom Ouwehands dierenpark nooit bezocht is door ons, is me een raadsel want het is echt een hele mooie dierentuin.

Inhoudsopgave

Ouwehands Winterland

Tijdens de kerstvakantie was Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot Ouwehands Winterland. Door het park heen kon je vuurkorven vinden, je kon op de foto met een winterse achtergrond en de kou kregen we er ook nog eens bij. Het was gigantisch druk op het moment dat wij gingen en dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Tussen alle buggy`s en rennende ouders die achter hun peuters aanzaten was het op sommige plekken even lastig met de rolstoel. Toen de mensen zich uiteindelijk een beetje verdeeld hadden ging het gelukkig al wat soepeler.

Ouwehands_dierenpark

Berenbos

Er is een groot berenbos in het park aanwezig waarvan je symbolisch een stukje land kunt kopen voor de duur van 7 jaar. Bij de ingang van het berenbos kun je zien wie er al allemaal een stukje land heeft gekocht en welk stukje dit dan is. Er zijn nog voldoende plekjes over en via Alertis ( stichting voor beer- en natuurbescherming )  kun je er meer informatie over vinden.

Maar er is meer…

Wat dacht je van een aquarium, een zeehondenshow, een reptielenverblijf en een groot apenverblijf. Ook is er een flinke indoorspeelruimte waar de kinderen zich prima weten te vermaken. Wat ik ook erg leuk vond zijn de borden die in het park staan en waar informatie op staat over het ontstaan van het park. Ik hou wel van dit soort geschiedenisverhalen en ook Damiën vindt dit erg interessant.

Lees ook: 10 leuke dierentuinen in Nederland

Ouwehands_reptielen

Ouwehands, ja of nee?

Ouwehands Dierenpark in Rhenen is zeker een aanrader. Je hebt er alles voor een leuke dag uit. Dieren, een speelgedeelte, restaurants met lekker eten en nog veel meer. Ben je hier nog niet geweest, dan zou ik zeker een datum prikken om het park eens te bezoeken.

Ouwehands Dierenpark
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Je bestelt jouw entreekaarten voor Ouwehands dierenpark eenvoudig door hieronder op de foto te klikken!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *