Pancakes recept

Een tijdje geleden haalde ik een Too Good To Go pakket op bij de supermarkt. Hier zat een pak Olvarit pap voor kindjes vanaf 6 maanden in. Nou zijn we hier in huis deze leeftijd inmiddels ontgroeid dus ik besloot de pap op een weggeefgroep op Facebook te zetten. Niemand wilde de pap echter hebben en dat terwijl hij nog een maand houdbaar was. Jammer, maar ik vertikte het ook om hem weg te gooien. Dat vond ik gewoon zonde. Ik besloot te proberen of ik er pancakes mee kon maken.

American pancakes

Ik kwam terecht op de website van Rutger Bakt en vond daar dit recept voor American Pancakes. In het recept gebruikt Rutger 250 gram bloem, ik gebruikte 200 gram bloem en 50 gram Olvarit. Ook gebruikte ik een zakje vanillesuiker in plaats van vanille-extract.

De pancakes smaakten super! De kinderen vonden ze heerlijk en vertelden me dat ze nog nooit zulke lekkere pancakes geproefd hadden. Ik dacht dat ze wel van mening zouden veranderen nadat ik verteld had dat er babyvoeding in zou zitten, maar ik kreeg alleen maar complimenten. “Goed verzonnen van je, mam!” Ah, dat was nog eens lief.

Lees ook: Dit zat er in mijn Verspilling is Verrukkelijk box

Pancakes recept

Variaties

Inmiddels heb ik het recept van Rutger iets aangepast en een eigen basis voor pancakes recept gemaakt:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram Olvarit
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel suiker

Hier kun je zelf iets aan toevoegen. Zo heb ik de ene keer blauwe bessen toegevoegd en een andere keer appel met een snufje kaneel. Ook deze variaties worden goed ontvangen hier thuis.

Ik had twee pakken Olvarit (eentje zat in mijn TGTG pakket, eentje in mijn moeders TGTG pakket) dus inmiddels hebben we al een aantal keer pancakes gegeten voor de lunch. Nog steeds vinden de kinderen ze heerlijk en inmiddels is de blauwe bes favoriet.

Mocht je nog tips hebben voor variaties voor de pancakes dan lees ik het graag in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *