Passief inkomen genereren: 10 manieren om een side hustle te starten

Passief inkomen genereren

Naast geld besparen op je uitgaven en vaste lasten kun je ook starten met een side hustle. Een side hustle is eigenlijk gewoon een extra bron van inkomsten die je genereert naast je baan of studie. Zo kun je bijvoorbeeld gaan babysitten of honden uitlaten van mensen die overdag veel weg zijn. Maar het is veel interessanter om te starten met passief inkomen genereren. Hier steek je namelijk 1 keer wat meer werk in, maar daarna kun je het met weinig tijd per week onderhouden waardoor er altijd een constante stroom geld binnenkomt. Geen idee waar je passief inkomen mee kunt verdienen? Ik zet 10 verschillende side hustles voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

E-books schrijven

Over allerlei verschillende onderwerpen kun je e-books maken. Zo maak ik e-books voor kinderfeestjes en verkoop ze op mijn website Eliza Jo. Over allerlei verschillende onderwerpen kun je e-books maken. Kijk waar jij affiniteit mee hebt en deel je kennis verpakt in een mooi e-book. Je steekt 1 keer tijd in het maken van het e-book (toegegeven: je moet er echt wel een aantal uren aan spenderen) maar het voelt lekker om betalingen binnen horen te komen terwijl je aan de schoolpoort staat te wachten op je kind. En dan ook nog eens weten dat je niks meer hoeft te verpakken en te versturen.

Een affiliate website beginnen

Een affiliate website is een website waar je bepaalde producten promoot van anderen en waar jij een commissie over ontvangt. Ik werk op deze website ook als affiliate. Zo zie je regelmatig linkjes staan naar producten op bijvoorbeeld Bol.com. Deze linkjes zijn affiliate linkjes. Als jij dan iets besteld via zo`n linkje dan krijg ik er een kleine vergoeding voor van een paar procent. Het kost jou verder niks extra maar het levert mij dus wel iets op. Zie het maar als een bedankje omdat ik jou naar die desbetreffende website heb gestuurd. Als je het heel goed aanpakt met een affiliate website, kun je met gemak veel geld verdienen. (Zeg maar gerust een fulltime inkomen) Bol is niet het enige bedrijf om als affiliate voor te werken. Er zijn ook genoeg andere bedrijven die een affiliate programma aanbieden.

Je steekt dus wel tijd in het maken van de website en in het schrijven van de blogs. In het begin kan hier veel tijd in gaan zitten want je moet wel ruim 100 blogs online hebben staan om er iets mee te verdienen. Maar als ze eenmaal online staan dan kunnen ze nog jaren in google gevonden worden. En dan ga je dus passief inkomen genereren.

Tips voor cursussen

Alles leren over het maken van een affiliate website? Kies er dan voor om de Affiliate Site Secrets Accademy aan te schaffen. In deze cursus leer je alles over affiliate websites: zoekwoorden onderzoek doen, blogs schrijven, een website bouwen, de juiste affiliate partners zoeken en meer. Het is een heel uitgebreide cursus en als je precies alle stappen volgt dan kun jij binnen een paar maanden al affiliate inkomsten genereren.

Printables maken

Printables zijn items die je kunt uitprinten. Zo kun je kleurplaten of planners maken en die te koop aanbieden op je eigen website of in een shop. Voor printables kun je niet gigantisch veel geld vragen, denk aan een paar euro per printable, maar hier zit de kracht vooral in het stapelen. Hoe meer je er verkoopt, hoe meer je kunt verdienen. En ook weer: het is 1 keer tijd steken in het maken en dan is het slechts nog tijd steken in het verkopen van je product. Iets wat je met een uurtje per week kunt doen.

Templates maken

Templates maken en verkopen is net een stapje meer dan een printable. Vaak kun je hier ook weer iets meer voor vragen. Een template is iets wat mensen kunnen aanpassen. Zo kun je templates maken voor bijvoorbeeld Excel of Trello. Als het maar iets is wat ervoor zorgt dat een ander het gemakkelijker heeft. Ook hierin zit de kracht in het stapelen. Als je een product maakt en verkoopt voor €20 terwijl je er 3 uur werk aan hebt gehad dan is het slecht verdiend. Maar als je 10 producten per maand verkoopt dan is het natuurlijk lekker verdiend.

Ben je geen ster in het ontwerpen van printables en templates? Geen zorgen! Want je kunt gebruik maken van de PLR Library. In deze online omgeving vind je allerlei kant-en-klare printables en templates die je gewoon mag doorverkopen. Het enige dat je hoeft te doen is de kleuren, foto`s en fonts aan te passen. Zo kun je in 1 middag al verschillende printables en templates klaar hebben die je direct kunt verkopen op Etsy of in je eigen webshop! Hier vind je meer informatie over de PLR Library en de producten die erin staan.

Een YouTube cashcow kanaal beginnen

Al sinds 2015 hou ik me bezig met YouTube. Mijn kanaal is een persoonlijk kanaal, bekijk de video hierboven maar eens: je ziet mijn gezicht, ik vertel iets, het kanaal draait dus eigenlijk om mij. En zonder mij zou mijn kanaal niet bestaan.

Zie je het niet zo zitten om met je hoofd op YouTube te verschijnen? Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om een Cashcow kanaal te starten. Een Cashcowkanaal is een kanaal waarbij jij niet in beeld bent. Je kunt dit volledig anoniem doen en er dus wel geld mee verdienen. Het hele idee is dat jij de filmpjes laat maken door andere mensen die je daarvoor betaalt en dan zelf online zet. Als je eenmaal aan de voorwaarden van het YouTube Partner Programma voldoet (o.a: 4000 kijkuren op jaarbasis hebben en 1000 abonnees hebben) dan kun je geld verdienen met de reclame die voor een video gezet wordt.

Als je het een beetje goed aanpakt kun je al binnen 10 video`s aangemeld worden voor het YouTube partner programma en geld gaan verdienen. Ben je eenmaal aan het verdienen, dan is het slechts een kwestie van onderhouden van je kanaal. Blijven uploaden dus! Omdat je met de cashcow methode bijna alles uitbesteed, kun je dit met een of twee uurtjes per week prima regelen. Wil je precies weten hoe je een cashcow video maakt? Overweeg dan om de cursus van de CashCow Academy aan te schaffen. Met de code WereldVanMama krijg je €200 korting als je de cursus aanschaft.

Passief inkomen genereren door een online training te maken

Heb jij bepaalde kennis die je niet in een e-book wil stoppen? Dan denk eens aan het maken van een online training. Een training bestaat uit 1 of 2 video`s die je klanten van je kunnen kopen. Ook hier geldt weer: je steekt 1 keer tijd in het maken van de training en vervolgens verkoop je hem.

Online cursus maken

Past jouw kennis niet in 1 of 2 video`s? Kies er dan voor om een online cursus te maken. Een cursus bestaat vaak uit meerdere modules en filmpjes. Het kost je dus ook meer tijd om te maken. Maar je kunt er dus ook meer geld voor vragen. En net zoals bij de andere manieren van passief inkomen genereren: het kost je 1 keer flink wat tijd, maar als je het vervolgens goed weet te verkopen verdien je er een mooi bedrag mee. En wie weet kan jouw side hustle dan wel jouw baan worden omdat je er een fulltime inkomen mee genereert.

Presets maken

Als je goed bent met photoshop kun je aan de slag gaan met het maken van presets. Zo heb ik totaal geen verstand van instellingen om mijn foto`s mooi te laten uitzien. Een fotograaf (of hobby-fotograaf) heeft dat wel. Ga er dus lekker voor zitten op een vrije zaterdagmiddag of sla een avondje Netflix over en ga aan de slag met het maken van je eigen presets. Veel mensen hebben er met gemak een paar tientjes voor over.

WordPress thema`s maken

In deze online wereld maakt men veel gebruik van WordPress thema`s en ook hier kun je dus prima geld mee verdienen. Ben jij goed in het maken van dit soort websites? Dan kun jij ook prima een mooi thema maken en te koop aanbieden. Een beetje afhankelijk van waar je dat doet kun jij prima rond de €100 voor een thema vragen.

Investeer in vastgoed

Last but not least is het investeren in vastgoed. Voor veel mensen niet direct een manier om geld mee te verdienen, want je moet eerst wel een behoorlijke eigen inleg doen om dat mooie vakantiehuisje in Portugal te kunnen aanschaffen. Maar mocht je de mogelijkheid wel hebben dan is dit een mooie optie. Koop ergens een vakantiewoning en ga deze verhuren. Het levert je dan elke maand opnieuw een mooi bedrag op.

Passief inkomen genereren: hier leer je alles!

Wil je echt aan de slag gaan met het genereren van een passief inkomen naast je baan? Kies er dan voor om lid te worden van het Become Financially Free Memebership. In dit Membership leer je alles over verschillende vormen van passief inkomen genereren. Je kunt al lid worden voor slechts €14,95 per maand. Ga je echt actief aan de slag met een passief inkomen genereren dan heb je dit bedrag in no-time terug verdiend! Hier vind je meer informatie over het Become Financially Free Membership.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *