Pimp mijn balkon

Onze dochter heeft een mooie, ruime slaapkamer met een klein balkon erbij. Voor haar natuurlijk fantastisch want ze voelde zich al Rapunzel, Assepoester en Doornroosje in 1. Ze had dus ook de meest wilde plannen betreffende haar balkon. Nu vind ik haar balkon op dit moment ook wat saai en kleurloos en ik zie dat de meeste mensen uit de straat er niks aan doen. Dochterlief riep steeds: “Pimp mijn balkon!” en daar zijn we nu dan toch echt mee begonnen.

Je balkon inrichten

Wij zijn nogal vergeetachtige mensen. Een bloemetje is leuk, maar het water geven wordt meestal vergeten. Geloof me: ik kan een cactus nog laten uitdrogen. Dochterlief begrijpt nog niet dat de ruimte op haar balkon beperkt is. Ze wil graag een schommelstoel, een overkapping, een gezellig zitje en heel erg veel bloemen. En als het even kan alles in het roze en paars. Ik had al enkele ( in mijn ogen ) leuke dingetjes geopperd maar dat vond ze maar niks.

Zo hadden ze bij de Action houten/houtachtige tegels. In mijn ogen leuk, maar dochter vond dat dus niks. Haar interesse ging uit naar gras, dat voelde fijner aan je blote voeten. En dus nog steeds een gezellig zitje, voor haar en haar vriendinnen.

Het begin is er

We zijn dus nog steeds een beetje zoekende. Hoe richt je een balkon nou in? Nu is onze jongedame nog 8 en gaat haar interesse uit naar felle kleuren en gezelligheid. Ook moet er iets te doen zijn. Als ze straks iets ouder is kan ik me voorstellen dat ze het gewoon prettig vindt om met haar vriendinnen wat te kletsen of in alle rust wat huiswerk te maken. Het moet dus weer eenvoudig te veranderen zijn. Voor nu zijn we gestart met 2 roze bloembakjes van de Action voor €2,99 per stuk met daarin witte bloemen. We gaan nog op zoek naar iets voor op de grond, iets voor op te zitten en iets om te doen.

Tips en suggesties welkom!

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Pimp mijn balkon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *