Pizza wrap

Op het www kom je vaak de meest lekkere dingen tegen. Althans, zo ziet het in eerste instantie uit. Of het dan echt smaakt is nog maar de vraag natuurlijk. Op Facebook volg ik een leuke en succesvolle groep over eten, ik ben alleen de naam even kwijt. Je kunt er hele leuke en korte filmpjes zien waarbij heel snel een gerecht wordt gemaakt. Onlangs besloot ik er eentje te proberen die ik voorbij had zien komen. De pizza wrap.

Wrap als bodem

Ik had nog 4 wraps liggen die ik over had van de lunch een paar dagen eerder. Maar wat doe je nu met zulke dingen, behalve wraps maken? In het filmpje zag ik dat ze de wrap gebruikten als bodem. Deze belegden ze met onder andere salami, paprika en kaas. Dat had ik niet in huis. Wel ham en ananas. En aangezien mijn kinderen gek zijn op pizza hawai besloot ik dat te maken.

collage-wraps

Hoe maak je het?

De basis is tomatensaus. Dat kan gewoon kant en klare pastasaus zijn, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Daarna beleg je de bodem naar eigen wens. Ik heb de bodem belegd met ham, ananas en geraspte kaas. Vervolgens leg je er nog een wrap bovenop.

Smelt wat boter in een koekenpan en leg hier je pizza wrap in. Niet te hoog, anders word je wrap een beetje donker zoals bij mij gebeurde. 😉 Na een minuutje of 5 kun je de pizza wrap omdraaien. Dit vergt wel een beetje handigheid. Het kan zijn dat de 2 wraps wat gaan schuiven. Het makkelijkste gaat dit met een bord o.i.d. Als je de wrap hebt omgedraaid, heb je de gebakken kant boven liggen. Deze smeer je weer in met tomatensaus, ham, ananas en kaas. Leg een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.

Pizza-wrap1

Na een minuut of 5 is het klaar. De pizza wrap kun je gewoon in punten snijden, net zoals een normale pizza. Naast deze pizza heb ik er ook eentje gemaakt met ontbijtspek, uien en champignons. Beide pizza wraps vielen goed in de smaak. Voor ons vieren was dit meer dan voldoende. Uiteraard kun je hem beleggen zoals je zelf wil.

Wat lijkt jou lekker om de wrap mee te beleggen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Pizza wrap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *