Playlink, een nieuwe manier van gamen voor de Playstation 4

Damiën is al fan van gamen sinds hij van zijn oom de Playstation 2 kreeg. Na hard sparen kocht hij van zijn eigen geld een Playstation 3. Afgelopen november werd deze aan de kant gezet en kon hij, wederom na lang sparen, een Playstation 4 op zijn kamer zetten. Zo trots als een pauw natuurlijk. Onlangs kregen we een mailtje met de vraag of we interesse hadden om een spel te testen. Echter was er 1 voorwaarde: we moesten een Playstation 4 in huis hebben aangezien Playlink alleen daarop werkte. Damiën blij natuurlijk dat hij nog niet zo lang geleden deze Playstation gekocht had! Playlink is een nieuwe manier van gamen voor de Playstation 4 en wij mochten het spel Chimparty uittesten.

Inhoudsopgave

Playlink

Er zijn verschillende spellen voor verschillende leeftijden verkrijgbaar die je kunt spelen. De spellen dien je te kopen in de winkel en herken je door het Playlink logo rechts boven op de doos. Op je telefoon of tablet kun je een bijbehorende app (gratis) downloaden in de Playstore. Elk spel heeft zijn eigen app. Je telefoon of tablet is dan de controller die je tijdens het spel nodig hebt.

Chimparty review

Wij kregen dus Chimparty toegestuurd om te reviewen. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De bedoeling is dat je dit met meerdere personen speelt (maximaal 4) Ik heb de app gedownload op Damiën zijn tablet. Deze is al een paar jaartjes oud en er werd dan ook direct aangegeven dat het mogelijk was dat de app niet zou werken omdat de tablet al verouderd was. Dit bleek echter geen probleem te zijn.

Je kunt dit spel spelen met 1 tot 4 personen. Voor elke speler moet je de app downloaden op een telefoon of tablet. Elk apparaat is dan een controller. Op zich wel handig aangezien Damiën maar 1 PlayStation controller heeft. Tijdens het spel maak je gebruik van 1 grote button. Door hier op te drukken of door deze vast te houden kun je springen en bewegen. Meer hoef je eigenlijk ook niet te doen.

Nadat je de app gedownload hebt gaat hij zoeken naar de PlayStation om zo met elkaar te verbinden. Vervolgens moet je een selfie maken en zie je jouw gezicht terug in het aapje op tv. Je hebt vervolgens keuze uit 4 verschillende mogelijkheden: Het bordspel, solo uitdaging, willekeurige modus en aangepast spel. Wij besloten het bordspel te spelen.

Chimparty bordspel

We speelden het spel met ons tweetjes maar er zijn evengoed 4 spelers in dit spel. De andere twee apen hebben een beeldscherm om hun hoofd en worden dus in feite bestuurd door de Playstation. Bij het bordspel ga je dobbelen. De aap die als laatste staat mag als enige dobbelen. Vervolgens zet hij/zij het aantal vakjes wat gegooid is. Elk vakje heeft een betekenis. Zo kun je een aantal stappen terug gezet worden of juist vooruit. De meeste vakken hebben een afbeelding en zorgen ervoor dat je een minigame gaat spelen. Er zijn games die je alleen speelt (dus tegen elkaar) maar er zijn ook games die je in teamverband speelt (dan heb je dus twee teams en moet je goed samen werken om te winnen) Elke minigame kun je eerst oefenen om hem vervolgens echt te spelen.

Tijdens het spelen van het bordspel kun je sterren winnen. Bij een bepaald aantal sterren krijg je een cadeautje. Hier zitten extra`s in. Denk aan een gek hoedje, konijnensloffen of een bril met snor waarmee jij je aap kunt aankleden.

Degene die als eerste bij de bank is heeft gewonnen. Dit bordspel neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag en is dus prima een keertje tussendoor te spelen. Chimparty is voor 3 jaar en ouder. Het zijn dus ook vrij eenvoudige spelletjes. Damiën is 12 en ik 36 maar we hebben echt in een deuk gelegen. Het is hilarisch om te spelen en ook de teamspellen zijn leuk en zorgen ervoor dat je echt gaat samenwerken. Mocht er niemand mee willen spelen, dan kun je dit bordspel ook nog alleen spelen.

Overweeg je het spel te kopen en heb je nog vragen? Laat het me gerust weten in de reacties hier beneden. Ik zal ze zo snel mogelijk voor je proberen te beantwoorden.

Wij hebben dit spel opgestuurd gekregen ter review

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *