Pony rijden Reuver

Tot een tijd geleden was het mogelijk om hier in ons eigen dorp te gaan pony rijden en een blokje om te gaan. Helaas is dat niet meer mogelijk. Toch bleef dit hoog op het lijstje van de kinderen staan. Op zoek naar een andere locatie dus. Tegenover de Lommerbergen in Reuver ligt manege Killaars waar dit wel nog mogelijk is. Hup in de auto en richting de manege.

Inhoudsopgave

Manege Killaars

Op deze manege kun je terecht voor huifkartochten, pony rijden en je kunt er gebruik maken van de wandelpony’s.  Als je toch op vakantiepark de Lommerbergen bent is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. De manege ligt in een mooie en landelijke omgeving en leent zich dan ook om een lekker stukje te gaan wandelen. En waar doe je de kinderen een groter plezier mee dan om mee te gaan op de rug van een lieve pony? Nou ik kan je vertellen dat ze er hier dol op zijn.

Ook is er de mogelijkheid om te genieten met familie of vrienden van een huifkartocht. De koetsier wil desgewenst best stoppen bij een horecagelegenheid. Je mag ook zelf eten en drinken meenemen. De huifkar is tevens geschikt voor minder validen. Zo kan iedereen genieten van een tochtje met een paard of pony. Voor de kinderen die ruim een jaar ervaring hebben met ponyrijden is er de mogelijk om buiten manege te rijden.

Lees ook: fotoshoot in Reuver

pony rijden reuver

Wandelen met een pony

Kinderen vanaf 2 jaar mogen al op een wandelpony rijden. Wel moet er naast iedere pony een volwassene lopen. Om te zorgen dat je niet teleurgesteld wordt is aangeraden even te bellen om een afspraak te maken. Zo weet je zeker dat er een pony beschikbaar is. Voor de openingstijden en de adresgegevens van de manege kun je terecht op de website van Manege Killaars. Hier vind je tevens de prijzen van de pony en huifkar verhuur.  Zelf hebben we met 3 verschillende pony’s gewandeld en ze zijn allemaal even lief. Je kunt kiezen uit een wandeling van een half uur of van een uurtje. Zelf nemen we altijd de wandeling van een uur. Deze loopt dan via de land- en bos wegen om vakantiepark de Lommerbergen heen. Je bent dan precies een uur onderweg. Let er wel op: als het regent gaan de pony’s niet mee naar buiten.

Ponyrijden mogelijk voor iedereen?

De pony’s zijn alleen voor kinderen. Op de manege redeneren ze als volgt: Als je zuinig bent op je kinderen ben je ook zuinig op de paarden. Zo weten ze zeker dat er respectvol met de pony’s wordt omgegaan.

Ga jij wel eens pony rijden met de kinderen?

2 thoughts on “Pony rijden Reuver

 1. Hallo,

  Is het mogelijk om te reserveren voor volgende week zondag 22 mei? Om op een pony te rijden?
  Mijn zoon is 3m5 jaar ik weet niet als het mogelijk is?

  Gr moustafa

  1. Hallo Moustafa,

   Ik heb slechts dit artikel geschreven. Ik ga dus niet over het reserveringssysteem, hiervoor moet je contact opnemen met de manege zelf.

   Groetjes, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *