Prematuur kleding

Mijn dochter is een prematuurtje. Ze is geboren met 35 weken zwangerschap omdat mijn vliezen gebroken waren. Ze bleek gezond en na een kleine twee weken mocht ze mee naar huis. Klein, fijn en in kleding waar ze bijna in verzoop. Prematuur kleding kopen bleek nog niet zo eenvoudig. Vandaag zet ik een aantal sites en winkels op een rijtje waar je prematuur kleding kunt kopen.

Mijn moeder heeft een tijdje gezocht terwijl ik nog in het ziekenhuis lag. Uiteindelijk vond ze welgeteld 1 setje kleding bij de V&D. Meteen meegenomen natuurlijk. Via Marktplaats kwam ik aan een tweedehands setje. Nu was mijn dochter niet heel erg klein, maar een maatje 50 was toch echt te groot. De eerste weken van haar leven moest ze het doen met een maatje 44.

Prematuur kleding kopen

Toen Damiën in het ziekenhuis in Maastricht lag zag ik vele ouders met te vroeg geboren kindjes. Kindjes die zelfs verzopen in een maatje 44 en eigenlijk een 38 nodig hadden. Of ouders die een mooi setje wilden voor hun overleden kindje. Maar dat was allemaal zo moeilijk te vinden. In de meeste ziekenhuizen hebben de kindjes niks aan of ( zoals in ons ziekenhuis destijds het geval was ) moest onze dochter een setje van het ziekenhuis aan. Als ouders zijnde wilden we gewoon dat ze haar eigen kleding droeg. Daarom besloot ik wat mogelijkheden te delen op mijn site.

Enkele sites waar je prematuur babykleding kunt kopen zijn:

  • Op de prematuursite kun je allerlei spullen en informatie vinden voor prematuurtjes. Niet alleen maat 44, maar zelfs veel kleiner. Ze hebben zelfs kleding voor als je kindje voor de 20e week geboren wordt.
  • Ook op Neomaatje.nl kun je allerlei verschillende spulletjes krijgen. Denk aan broekjes, rompertjes, mutsjes en zelfs jurkjes.
  • Prematuur.nl heeft setjes vanaf maat 38. Ze maken alle kleding in hun eigen atelier.
  • Ook op Kleine Lucas kun je prematuurkleding vinden vanaf maat 34.

Weet jij nog sites die ontbreken en die ik kan toevoegen aan het lijstje?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *