Prinsessen pull apart taart

Op Pinterest zie ik de leukste dingen voorbij komen. Ik pin er dan ook fanatiek op los. Een tijdje geleden kwam ik de prinsessen pull apart taart tegen op Pinterest en deze leek me erg tof om te maken. Wat ik niet direct in de gaten had, was dat het een taart voor zo`n 30 personen was. Ik besloot hem daarom in het klein te maken. Ook nog voor een man of 5 a 6, maar daardoor wel erg leuk voor een verjaardagsfeestje.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

Deze prinsessen pull apart taart is opgebouwd uit cupcakejes. Ik heb dus mini cupcakes gemaakt en gebruikte de volgende ingrediënten voor mijn taart.

  • Cakemix van de Albert Heijn ( 200 gram boter en 4 eieren toevoegen )
  • Bakspray van Dr. Oetker
  • Salty caramel vulling van Dr. Oetker
  • Decoratie van Dr. Oetker. Dochterlief koos voor de regenboogfantasie, maar je kunt ook kiezen voor andere decoratie natuurlijk.
  • Houdbare slagroom
  • Kleurstof

Hoe maak je het?

De cakemix maak je gewoon volgens de bereidingswijze op het pak. Ik heb een minicupcakevorm ingevet met de bakspray, hierin kan ik 24 cupcakejes per keer maken. In totaal kon ik met het beslag 48 cupcakejes maken. Voldoende voor mijn taart, ik heb er namelijk 31 nodig.

Nadat de cakejes uit de oven komen, vul ik ze met de salty caramel vulling. Deze was nieuw en ik kwam hem per toeval tegen in de winkel. Ik besloot hem te proberen. De bedoeling is dat je het spuitmondje in het lauwwarme cupcakeje drukt en dan een beetje vulling erin spuit. Ik heb de eerste lading cupcakejes te lang laten afkoelen en toen kreeg ik het spuitmondje er niet meer in. Het is dus echt aan te raden de cupcakejes te vullen als ze net uit de oven komen.

De taart ‘bouwen’

Deze prinsessentaart ‘bouw’ je eigenlijk op. Ik heb een snijplank ingepakt in aluminiumfolie en daar de cupcakes opgelegd. Je maakt in totaal 7 rijtjes met in totaal 31 cupcakejes. je begint met 4 cakejes, vervolgens weer 4, daarna 3, dan 4, 5, 5 en 6 stuks. ( zie foto )

Vervolgens maak je de slagroom. Met enkele druppels rode kleurstof krijg je roze slagroom. Je zou voor een Frozen kinderfeestje ook blauwe kleurstof kunnen gebruiken. De kleurstof kocht ik bij de Xenos, maar is ook verkrijgbaar bij verschillende ( online ) bakwinkels.

De slagroom werd niet zo stijf als ik gehoopt had en zakte daarom een beetje in. Je zou bijvoorbeeld ook botercrème kunnen nemen. De bedoeling is dat je op elke cupcake een toefje room spuit. Nadat je dit gedaan hebt ga je de gaatjes opvullen zodat het 1 geheel wordt.

Decoreren

Decoreren is natuurlijk het leukste. Dochterlief wilde graag regenboogfantasie van Dr. Oetker gebruiken, maar je kunt allerlei decoratie gebruiken. Over de 3 cupcakejes heb ik een rijtje sprinkles gestrooid, welke dienst doen als ceintuur. Je zou hier ook een echte riem voor kunnen gebruiken. Net wat jij leuk vindt. Bovenop de taart heb ik een klein kroontje gelegd om het helemaal af te maken.

Maak jij de taarten voor verjaardagsfeestjes zelf of bestel je ze meestal?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *