Puzzel van 1000 stukjes

Ik vind het leuk om bezig te zijn met een puzzel. Het is al een tijdje geleden en normaal gesproken is 100 stukjes al heel wat. Nu kregen we er eentje opgestuurd van maar liefst 1000 stukjes dus dat was wel een behoorlijke uitdaging.

Inhoudsopgave

Disney

We zijn gek op Disney dus dat is altijd welkom hier in huis. Al een tijdje heb ik op mijn lijstje staan om een puzzel van minimaal 1000 stukjes te maken, maar dat zijn dus dingen die blijven liggen. De kinderen waren ook enthousiast en zo begonnen we afgelopen zaterdag met ons drietjes aan deze vrolijke kerstpuzzel.

Ik heb wel een soort werkwijze bij puzzels. Eerst maak ik de rand, daarna vul ik hem in. We begonnen dus ook met de stukjes sorteren. Eerste alle ‘randjes’ uit de grote stapel halen en daarna leggen. Een kleine anderhalf uur later hadden we de rand liggen en dat was bij de kinderen een joepie momentje.

Invullen

Daarna gaan we de puzzel invullen. In het begin is het even wat lastiger, maar als je eenmaal wat stukjes hebt liggen gaat het steeds vlugger. Waar ik niet echt rekening mee heb gehouden: we zaten aan de keukentafel en daar lag dus ook de puzzel met alle stukjes. Aangezien we geen andere tafel hebben om de puzzel neer te leggen ( van de salontafel haalt Dreumes alles af ) is onze keukentafel dus al vanaf zaterdag bezet. Eten doen we dus voor het gemak in de woonkamer. Niet ideaal, maar ach. Voor een paar dagen kan het wel.

Uiteindelijk bleek iedereen aan de puzzel mee te werken: tussen het koken door legde ik een aantal stukjes. In de ochtend of middag voordat de kinderen weer naar school gingen, legden ze een paar stukjes. Maar ook manlief deed mee. Na zijn werk ging hij er ook nog even een uurtje aan zitten.

Maar toen

We waren bijna klaar, hadden nog een paar gaten die opgevuld moesten worden. Zoonlief en ik zaten samen aan die laatste stukjes en toen bleek dat we 2 stukjes misten. NEE! Hoe kan dat nou weer? We hebben alles afgezocht maar kunnen ze nergens vinden. Dat is echt gigantisch balen.

Het idee was om de puzzel in te lijsten. Geen idee hoe dat moet, dus als je tips hebt dan lees ik ze graag in de reacties. Het leek me namelijk leuk om deze op te hangen in de woonkamer gedurende de kerstperiode. Nu is het eerst zoeken naar die 2 missende stukjes…

Zelf deze puzzel maken? Bij bol.com kun je deze Disney kerstpuzzel bestellen voor €14,95

Wij hebben deze puzzel ter review ontvangen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Puzzel van 1000 stukjes

  1. Zijn de puzzelstukjes alsnog gevonden? Een tip om het op te hangen..een hardboard plaat van dezelfde afmeting als de puzzel..houtlijm erop..en dan stukje voor stukje van de puzzel erop lijmen. Twee haakjes aan de achterkant om het op te hangen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *