Reibekuchen recept – aardappelkoeken maken

Reibekuchen recept

Jaren geleden kochten we in Duitsland vrij geregeld Reibekuchen. Dit zijn koeken van geraspte aardappel, lekker bij de avondmaaltijd. Nu is het makkelijk om ze kant-en-klaar te kopen maar veel lekkerder en vooral goedkoper om ze zelf te maken. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk zelf al in huis. De kinderen vinden deze aardappelkoeken ook erg lekker en leuk om te maken. In dit artikel deel ik het basis reibekuchen recept met je.

Reibekuchen recept

Het reibekuchen recept : wat heb je nodig?

Voor het maken van deze lekkere aardappelkoeken heb je niet veel ingrediënten nodig. Je hebt het volgende nodig voor 2 volwassenen en 2 kinderen:

  • 600 gram aardappelen
  • 1 of 2 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • olie
Reibekuchen recept - Aardappelkoeken maken

De aardappelen schil en rasp je. Zelf hebben we een keukenmachine dus dat gaat lekker snel. Als de aardappelen te vochtig zijn kun je ze eventueel in een handdoek uitpersen. De uien kun je ook raspen. Heel fijn snijden is ook een optie zo krijg je namelijk iets meer bite. Meng de uien met de bloem en de eieren. Voeg nu de aardappelen met wat zout aan het uienmengsel toe. Wil je een twist aan dit gerecht? Voeg dan blokjes ham of spekblokjes toe aan het reibekuchen recept.

Nu kun je aan de slag met het bakken van de koeken. Doe een beetje olie in de pan en bak het mengsel in de vorm van kleine pannenkoekjes ongeveer 1 cm dik. Bak aan beide kanten goudbruin en je kunt aan tafel.

Reibekuchen recept

Budget eten

Er zijn bepaalde gerechten die werkelijk bijna niets kosten. Voor het maken voor de aardappelkoeken moet je rekenen op ongeveer €1,25. Dit is de prijs voor 4 personen. Bloem kun je bij veel gerechten gebruiken dus zorg dat je een pakje in huis hebt. Om er een complete maaltijd van te maken kun je gewoon kijken wat er in de winkel in de reclame is. Op deze manier kun je op een goedkope manier iets lekkers op de tafel zetten. Inclusief het vlees (reclame) en de boontjes kwamen wij uit op een complete maaltijd voor  €1.25 p.p.

Meer informatie en tips over besparen op boodschappen vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *