Reis door de ruimte

Bij Albert Heijn is deze week weer een nieuwe spaaractie gestart. Bij je boodschappen kun je nu ruimtevaartplaatjes verzamelen die je netjes kunt bewaren in een heus verzamelalbum. In dit artikel vertel ik je wat je een beetje kunt verwachten en of het de moeite waard is om de plaatjes van Reis door de ruimte bij elkaar te verzamelen.

Het verzamelen

Bij elke €10 krijg je een setje van 4 stickers die je kunt opplakken in het verzamelalbum. Het verzamelalbum kun je kopen voor €0,99 of krijg je gratis bij een actieproduct. Bij speciale actieproducten krijg je ook extra stickers. In totaal zijn er 160 stickers die je kunt verzamelen.

Er zijn verschillende catogorieën terug te vinden in het verzamelalbum. Denk aan het heelal, de planeten, maar ook de geschiedenis van de ruimtevaart. Alles wordt uitgelegd door niemand minder dan André Kuipers himself. Ook zijn er speciale plaatjes verkrijgbaar. Met behulp van bijvoorbeeld je tablet of de speciale Virtual Reality bril komen deze plaatjes ’tot leven’. In de app store/ Google play store kun je een speciale app hiervoor downloaden. ( AH Ruimte app ) Helaas kan ik deze niet downloaden op onze tablet of op mijn telefoon omdat die blijkbaar te oud zijn. Jammer, zeker omdat ik mijn telefoon net een jaartje heb.

Reis door de ruimte: Ja of Nee?

Eerlijk is eerlijk. Weinig ouders zitten te wachten op de zoveelste spaaractie van de zoveelste supermarkt. Toch vind ik deze actie van de Appie weer hartstikke leuk, net zoals eerdere jaren de acties over de Dino`s en het verzamelen van de dierenplaatjes. Die hebben we allemaal nog in ons bezit en worden regelmatig nog uit de kast getrokken en bekeken.

Met deze Reis door de ruimte leren kinderen op speelse wijze allerlei dingen over de ruimte en een ruimtereis. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen de 3,2,1, lift-off die je op tv of YouTube kunt bekijken. Het is ook erg leuk om te zien dat André hier aan heeft meegewerkt en zijn persoonlijke ervaringen op deze manier aan kinderen kan vertellen. Ja, wij gaan verzamelen want ik weet vrijwel zeker dat ook dit boek de komende jaren regelmatig uit de kast wordt gehaald en bekeken.

Spaar jij ook de stickers van Reis door de ruimte?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *