Roadtrip

Ik vind het heerlijk om auto te rijden. Heb ik altijd gedaan. Als het aan mij lag dan toerde ik half Europa door in mijn autootje. Lekker muziekje op, wat snacks en een drankje binnen handbereik en op zoek naar de bijzondere plekjes op deze wereld. Zoonlief ziet zo`n roadtrip ook wel zitten. Afgelopen maandag hadden we een soort mini-roadtrip. Niet helemaal richting die bijzondere plekjes die we graag hadden willen zien, maar dat mocht de pret niet drukken.

Inhoudsopgave

Naar het ziekenhuis

We moesten maandagochtend om 11 uur in het ziekenhuis zijn voor een afspraak. Het was prachtig weer en dan krijg ik dat ‘roadtrip’- gevoel nog veel meer. Ik stopte bij de supermarkt, kocht wat broodjes en pakjes drinken en onze reis kon beginnen. Ook al is de bestemming niet leuk, de stemming zat er wel in. Ik vind het heerlijk om met hem te praten. Hij heeft humor en heerlijke ideeën.

“Mam, eigenlijk is het een mini-roadtripje wat we vandaag maken. Eerst naar de arts, dan naar de therapie, dan naar de andere therapie…” Ja, we hadden een druk programma en brachten dus ook de nodige tijd met elkaar door in de auto.

Roadtrip-idee!

“Ik zou wel eens een echt roadtrip willen doen met je. Alleen wij twee. En dan naar leuke dingen, niet naar ziekenhuizen of therapeuten. Misschien kunnen we heel Europa doorgaan samen!” Het leek me een strak plan, maar in de praktijk zou deze maandenlang-durende roadtrip niet echt haalbaar zijn. “Misschien kunnen we eens samen een paar leuke plekken in Nederland of Limburg bezoeken tijdens een roadtrip?” opperde ik. Dat was ook een goed idee!

Toch even leuk

Ook al zijn die ziekenhuizen en therapieën niet altijd leuk, ik probeer er wel altijd even een leuk momentje van te maken. Deze keer besloten we dus te gaan lunchen samen en dat beviel meneer prima. “Dit moeten we vaker doen. Zonder die stomme afspraken dan he?”

Heb jij wel eens een roadtrip gemaakt?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Roadtrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *