Sint eruit, Kerst erin

Inmiddels is Sinterklaas alweer een weekje geleden vertrokken richting de Spaanse zon. Wij blijven achter in ons koude kikkerlandje en dat is eigenlijk wel prima. Alles heeft zijn charmes zullen we maar zeggen. Ook kou en regen. 😉 Traditioneel zetten wij het weekend na Sinterklaas de kerstboom op. Sint eruit, Kerst erin!

Kunstkerstboom of echte kerstboom

Ik ben altijd van het type ‘echte boom of geen boom’ geweest, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het geleur met zo`n boom drie keer niks vond. Het moest met kluit, we zouden hem water geven en na de kerst in ons tuintje zetten. Dat hebben we 1 keer gedaan en in de zomer ging onze boom alsnog kapot. Standaard kwam hij dus na Drie Koningen aan de weg te liggen en dat vond ik stiekem toch wel een beetje zonde van zo`n goed boompje.

Dave is altijd van het type ‘doe niet zo moeilijk, haal een nepperd!’ geweest maar hij heeft zich jarenlang braaf aangepast aan mij. Een paar jaar geleden ging ik dus toch overstag en ik moet eerlijk bekennen dat ik die kunstkerstboom niet zo`n hele grote ramp vindt. Nee, het ruikt niet zo kerstig als een echte boom. Ja, het is een heel stuk makkelijker. Geen geleur met 3 kinderen en boom in en uit auto`s. Gewoon de zolder op, boompje pakken, opzetten en versieren maar. Voor de kinderen maakt het weinig uit of hij echt op nep is.

De gezelligheid van kerst.

Afgelopen weekend hebben we het er dus druk mee gehad. Lampjes erin, slingers erin, ballen en andere versiersels erin. De Cars ballen werden bewaard voor Landon en hangen dus helemaal onderin waar hij ze goed kan bekijken. We hebben het leuk gehad met versieren en de kinderen straalden helemaal. Toen we die avond op de bank zaten zei Damiën: “Is toch weer gezellig zo he? Met allemaal die lichtjes en gezellige kerstspulletjes?” Ja, vind ik ook. Ik vind deze periode de meest gezellige en magische periode van het jaar en we gaan er dan ook volop van genieten.

Staat bij jou de kerstboom ook alweer in de woonkamer?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *