Sinterklaas intocht 2016

Hij komt, hij komt… Nog eventjes en het is zover: de Sinterklaas intocht 2016. Vele kinderhartjes beginnen al sneller te kloppen bij de gedachte dat de Goedheiligman en zijn Pieten weer richting ons koude kikkerlandje komen. Wellicht hebben ze de lijstjes al klaar en hebben ze de pepernoten al in de winkels zien liggen. In dit artikel vertel ik je meer over de Sinterklaas intocht 2016.

De landelijke intocht

Dit jaar is de landelijke intocht op zaterdag 12 november in Maassluis. Ook bij jou in de steden en/of dorpen in de omgeving zullen de komende weken intochten zijn, mocht je niet in de gelegenheid zijn om bij de landelijke intocht aanwezig te zijn. Wij vinden het altijd heerlijk om de landelijke intocht op tv te kijken. Dat is voor ons echt de start van de Sinterklaasperiode. We halen dan wat lekkere dingetjes in huis en lunchen voor de tv. Als de intocht hier in ons dorp is, gaan we gezellig met de kinderen kijken. Het is leuk om alle bekenden van school ook te zien en de kinderen zijn samen met hun vriendjes en vriendinnetjes op deze middag.

sinterklaas-intocht

Sinterklaas op onze site

Natuurlijk besteden we de komende weken aandacht aan Sinterklaas op de site. Je kunt verschillende dingen voorbij zien komen die je met ( of zonder ) de kinderen kunt maken. Denk hierbij aan winacties, cadeautips, knutseltips en tips voor lekkere hapjes op pakjesavond zelf. Ook op mijn site Wereld Van Kinderen kun je de nodige leuke artikelen voorbij zien komen die compleet gericht zijn op kinderen, dus neem daar zeker ook een kijkje.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe jullie de Sinterklaasperiode inluiden. Ga jij naar de landelijke intocht of kijk je deze op tv? En maak je er dan ook een gezellige middag van? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *