Solar powerbank van de Action

Al een tijdje overweeg ik om een powerbank aan te schaffen. Ik merk dat, tijdens dagjes uit, mijn telefoon toch vrij snel leeg is. Dat heeft er natuurlijk mee te maken omdat ik veel foto`s en video`s maak voor mijn blog en YouTube kanaal. Vaak moet ik dan op zoek naar een stroompunt om mijn telefoon tussendoor op te laden. Bij de Action hadden ze powerbanks en een solar powerbank leek me het handigste. Geen kabeltjes en dingetjes, gewoon gebruik kunnen maken van het gratis zonlicht, voor zover we dat hebben hier in Nederland 😉  Maar is zo`n solar powerbank van de Action wel wat? Of kan hij meteen de prullenbak in?

Inhoudsopgave

Online reviews

Online is er eigenlijk vrij weinig te vinden over de Solar powerbank van de Action. Ja, klachten, dat dan weer wel. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Wat ik tegenkom zijn klachten over het opladen met de powerbank. Zo zouden telefoons niet volledig opgeladen zijn/was deze solar powerbank weer snel leeg. Waarschijnlijk hebben de meeste van deze mensen gedacht dat een powerbank gewoon een powerbank is en verder niet gekeken. Maar er schuilt dus meer achter.

Wat is mAh?

Ik ben totaal niet technisch, maar om een goede review te kunnen schrijven over deze powerbank moeten we toch even wat technische dingen erbij halen. Bij de Action ( en in andere winkels of online ) zijn er vele verschillende powerbanks te vinden. Wat misschien niet direct opvalt is de mAh, oftewel milliampere-uur. Dit getal geeft weer hoe lang een batterij stroom kan geven. Wil je een hele duidelijke en uitgebreide omschrijving van wat mAh nu precies is, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Jouw apparaat in combinatie met een powerbank

In principe moet je ervan uitgaan dat een powerbank van onder de 10.000 mAh alleen geschikt is voor telefoons. Je kunt er dus niet op je gemakje een laptop of tablet mee opladen. Bij de Action heb je verschillende modellen powerbanks liggen. Wat ik in de gauwigheid even gezien heb beginnen ze bij de 2000 mAh, maar ik zag er ook bij liggen van 10.000 mAh. De prijzen variëren ook. Zo heb je al een powerbank voor nog geen €4. Maar er zijn er dus ook van €16,95.

Het is dus belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat je met je powerbank wil doen en voor welke apparaten je hem wil gebruiken. Op internet kun je prima opzoeken hoeveel mAh jouw telefoon heeft. Zo heb ik een Samsung galaxy A3 met een mAh van 1900. Manlief heeft een S7, deze heeft een mAh van 3000.

Is de Solar Powerbank van de Action iets of niets?

Ik betaalde €7,95 voor deze solar powerbank en besloot hem direct uit te testen. De powerbank heeft een mAh van 2000. In feite houdt dit in dat hij mijn telefoon ( met een mAh van 1900 ) volledig kan opladen. Die van mijn man echter niet.

Je kunt hiervoor gebruik maken van een rekensommetje: 2000 ( capaciteit powerbank ) gedeeld door 1900 ( capaciteit van mijn telefoon)  is 1,05. Mijn telefoon zou dus volledig opgeladen moeten kunnen worden met behulp van de powerbank. Mijn man daarentegen krijgt het volgende rekensommetje voor zijn telefoon: 2000 gedeeld door 3000 is 0,67. Zijn telefoon kan met behulp van de powerbank maximaal voor ongeveer twee derde worden opgeladen.

Het was een beetje bewolkt, maar ik heb de powerbank buiten op de tafel gelegd. In totaal heb ik hem zo`n 2 uur buiten laten liggen voordat ik weer ging kijken. Hij was niet vol. Dit was te zien aan de blauwe lampjes die allemaal aan moesten zijn. Vervolgens heb ik mijn telefoon op de computer aangesloten wat prima gaat met het bijgeleverde kabeltje. Hier heeft hij nog ruim 3 uur liggen laden.

Mijn powerbank was vol en ik was dan ook nieuwsgierig of hij mijn telefoon kon opladen. Bij aanvang stond mijn telefoon op 38% en een kleine anderhalf uur later stond hij op 100% Er moest nog batterij over zijn ( er waren nog 2 blauwe streepjes )  en dus sloot ik hem aan op de telefoon van mijn man. Nog geen 5 minuten later was de powerbank leeg en de telefoon van mijn man 5 % opgeladen.

Solar powerbank Action

Maar toen…

Ik was dus best enthousiast. Mijn telefoon kon fijn opgeladen worden met behulp van deze powerbank. De volgende ochtend heb ik hem dus weer buiten op tafel neer gelegd om te kunnen laden. Maar het lukte niet. Een uur of 10 later haalde ik hem naar binnen, maar hij had niks geladen. En ik heb regelmatig tussendoor buiten gekeken. Ook andere dagen bleef hij leeg. Terug naar de Action dus!

Ik besloot hem te ruilen voor een andere powerbank, maar had er een hard hoofd in toen de medewerkster zei “Ja, die krijgen we heel vaak terug. Werkt volgens mij voor geen meter.” Lekker positief dus…Maar goed. Poging 2 werkte helaas ook niet. Dagen achter elkaar heb ik hem buiten of op de vensterbank gelegd, maar opladen deed hij niet. Ik besloot dus maar gewoon mijn geld terug te gaan vragen.

Toch jammer

Toch is het jammer. Het is een leuk idee en ik was echt enthousiast toen het de eerste keer wel werkte, ondanks dat hij niet helemaal in de zon was opgeladen. Sommige dingen van de Action zijn dus niet aan te raden. Ben je toch op zoek naar een solar powerbank, dan kun je altijd hier even kijken.

Kende jij deze solar powerbank van de Action al? En wat is jouw ervaring? Ik lees het graag in de reacties hier beneden.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Solar powerbank van de Action

  1. Tja helaas ken ik deze ook. Gekocht omdat zoonlief op kamp ging. Opladen ging goed, aansluiten eerste keer ook, zoonlief op kamp en je raadt het al: het werkte niet meer. Wat wel werkte was de zaklamp (deze powerbank heeft ook een zaklamp functie, wisten wij veel!). Afijn, telefoon dus niet op kunnen laden, wel beschikking gehad over zaklamp 😉

  2. Klopt ! Het is een powerbank met zaklamp en het “zonnepaneel”, het zwarte vlak met de streepjes, is GEEN zonnepaneel maar een LDR, een lichtgevoelige weerstand: als er licht op valt gaat de groene LED aan, MAAR ALLEEN ALS ER NOG GENOEG ENERGIE IN DE INGEBOUWDE ACCU ZIT ! Het is dus geen “Solar Power Bank” maar EEN KASSIE BELAZER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *