Sonic the Hedgehog

Het was weer tijd voor een filmavondje met de kinderen. Dit keer konden we gaan genieten van Sonic the Hedgehog. Deze film draaide begin dit jaar in de bioscoop en is nu verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Ik vertel je er meer over en mag uiteraard een dvd weggeven in een winactie.

Inhoudsopgave

Het spel

Begin jaren 90 kwam het computerspel Sonic uit. Jarenlang was dit spel immens populair en zo werd de blauwe egel Sonic een bekendheid wereldwijd. Wat opviel aan dit spel was dat Sonic verschillende snelheden kon hanteren. In die tijd kon je tijdens een computerspel maar 1 snelheid aanhouden, met Sonic veranderde dat dus.

In het spel is het de bedoeling dat Sonic gouden ringen verzameld en het uiteindelijk opneemt tegen Dr. Robotnik. Als Sonic alle smaragden en 50 gouden ringen heeft verzameld kan hij transformeren in Super Sonic.

Sonic the Hedgehog dvd

In de film hebben ze verschillende dingen uit het spel gebruikt. Zo heeft Sonic gouden ringen die voor hem heel belangrijk zijn. Als hij deze gooit en denkt aan een plek, dan kan hij door de ring springen en op die plek terecht komen. Ook Dr. Robotnik is in de film te zien.

Sonic verstopt zich in het rustige dorpje Green Hills. Omdat hij met niemand contact heeft, raakt hij een beetje depressief. Uiteindelijk veroorzaakt hij, per ongeluk, een stroomuitval in het hele dorp. Dit moet natuurlijk nader onderzocht worden en zo komt Dr. Robotnik in beeld. (Gespeeld door Jim Carrey) Dit is het begin van een spannende en grappige reis waarbij Sonic natuurlijk probeert om uit de handen van Dr. Robotnik te blijven.

De kinderen (en wij) vonden de film leuk om te zien, ondanks dat we zelf nooit het spel hebben gespeeld. Jim Carrey is natuurlijk een meesterlijke acteur en hij zet dan ook een goede ‘geniale gek’ neer in zijn rol als Dr. Robotnik. Ook in de film wordt gebruik gemaakt van de snelheid van Sonic. Zo zien we hem zo snel als het licht rondrennen, maar kunnen we ook zijn kant bekijken: de wereld om hem heen gaat enorm langzaam. Ik vond het erg leuk dat ze dit in de film verwerkt hebben.

Winactie

Ik mag een dvd van Sonic weggeven. Wil jij kans maken op deze dvd, laat dat dan simpelweg even weten in de reacties hier beneden. Delen van deze winactie wordt gewaardeerd maar is niet verplicht. De winactie loopt tot en met dinsdag 7 juli. De winnaar krijgt van mij een mailtje en dient binnen 48 uur te reageren anders ben ik genoodzaakt een andere winnaar aan te wijzen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

49 thoughts on “Sonic the Hedgehog

    1. Wil wel graag meedoen aan deze winactie. Lijkt me een geweldig leuke film om een filmavond met mn kinderen mee te houden. Zelf heb ik de spellen op de Sega Megadrive diverse malen uitgespeeld dus zal ook wel nostalgisch gevoel oproepen.

  1. Wat superleuk om samen met mijn kleindochter te kijken, deze film leek haar al superleuk! Vroeger zelf nog wel Sonic gespeeld met mijn dochter weer dus misschien leuk om met zijn allen te kijken! 🙂

  2. Oh ik zou de film graag willen winnen! Ik ben al sinds je 90’s fan van sonic toen ik een Sega kreeg voor de communie met dit spel inbegrepen. Sinds dien heb ik zo’n beetje alle sonic games gespeeld. Ik heb de film ook 2 keer in de bioscoop gezien. Nu ik zelf papa ben van een kleine meid is het zeker nodig om haar kennis te laten maken met de blauwe egel 🙂
    Nu duimen, duimen, duimen!

  3. Ik zou graag de film willen winnen voor mijn dochtertje. Mijn man is al jaren Sonic fan en heeft me aan de haren mee gesleurd naar de bioscoop. Ik vond het een leuke film en zou deze ook graag willen laten zien aan mijn kleine meisje.

  4. Ik doe graag mee. Heb deze film in de bioscoop gezien en me dochter van 9 was reuze enthousiast en zou deze graag winnen zodat ze hem iedere keer met vriendjes kijken als ze zich vervelen.????????

  5. Heel leuk. we wilden eigenlijk naar de bioscoop om deze film te zien maar dat is er niet van gekomen. superleuk als we deze film toch nog gewoon thuis kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *