String it

Onlangs hebben we een doos String It van Ravensburger mogen ontvangen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, wij kregen de Glow in the Dark 3D versie. Hierin zaten 2 verschillende werkjes die we mochten maken. Enthousiast gingen de kinderen aan de slag.

String it Ravensburger

Van String it zijn er verschillende varianten verkrijgbaar in verschillende groottes en prijsklassen. Ook zijn de sets voor verschillende leeftijden (en dus moeilijkheidsgraad) verkrijgbaar. Er zijn sets voor kinderen van 5 jaar en ouder, 7 jaar en ouder en 8 jaar en ouder. De set die wij hebben ontvangen is voor 8 jaar en ouder.

Qua tekening kun je denken aan een dinosaurus, hartjes en spiderman. In onze 3D set zaten dus 2 verschillende werkjes. Een 3D Glow in The Dark ster en een werkje met de tekst Be a Star. Het woord Star is met Glow in the Dark pinnetjes en moet je dus maken.

String it 3D Ravensburger

Daelyn wilde graag de tekst maken, Damiën koos voor de ster. Bij de tekst is het de bedoeling dat je de Glow in the Dark pinnetjes door het karton heen drukt. Een beetje hulp van een volwassene is wel zo gezellig, want er gaat best een beetje tijd inzitten. Denk aan een kwartier tot een half uurtje. In het pakket vinden we ook een gebruiksaanwijzing en 5 verschillende kleuren garen: Donkerblauw, lichtblauw, geel, oranje en groen.

De bedoeling is dat je het garen om een pinnetje vastknoopt. Vervolgens kun je het garen kriskras van pinnetje naar pinnetje verbinden. Het is aan jezelf wat je mooi vindt. Wil je bijvoorbeeld veel garen of weinig garen rondom de letters. Daelyn wilde de randen van de letters donkerblauw gekleurd maken. Invullen deed ze met lichtblauw, groen en oranje. De ster moest geel worden. Ze wilde niet teveel garen gebruiken omdat ze bang was dat de Glow in the Dark nopjes dan niet meer zichtbaar waren.

3D ster String it

Damiën ging aan de slag met de ster. Het principe is hetzelfde: je moet het garen verbinden via pinnetjes. Bij de ster gebruiken ze niet de pinnetjes die bij de tekst gebruikt worden. Je begint met het maken van de buitenste randen van de binnenste ster.

Klaar? Dan maak je de buitenste ster hieraan vast. Je vult ook weer de buitenste randen met het garen.

Vervolgens ga je de binnenste en buitenste ster met elkaar verbinden.

Op de foto`s kreeg ik het Glow in the Dark effect niet goed zichtbaar, helaas. De kinderen hebben hun werkjes op hun slaapkamers staan en ze geven goed licht, zeker nadat je ze even bij een lamp hebt gehouden. Met inslapen ziet dit er natuurlijk best gezellig uit.

Wij hebben String It ter review opgestuurd gekregen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *