The Never Girls

Onlangs ontving ik het boek van The Never Girls om te reviewen. Ik was er nog niet mee bekend, maar dat komt misschien omdat mijn dochtertje er nog iets te jong voor was. Deze kinderboeken zijn voor meisjes vanaf een jaar of 6 en kort geleden heeft ze deze leeftijd mogen bereiken.

Disney boeken

The Never Girls is een serie van Disney en er zijn inmiddels al zo`n 14 miljoen boeken wereldwijd verkocht. Hij is dus succesvol te noemen en als ik het boek zo bekijk kan ik me dat wel indenken. Je wordt meegenomen in een magische Disney-wereld van feeën en zeemeerminnen, precies datgene wat jonge meisjes aanspreekt.

The Never Girls zijn 4 vriendinnen genaamd Gabby, Mia, Lainey en Kate en ze maken dus spannende avonturen mee. Ik ontving deel 6 “Het wilde woud” waarin Lainey een behoorlijke vervelende dag heeft. Ze raakt haar bril kwijt, heeft zwemles na school en komt te laat bij haar vriendinnen waardoor ze mopperen op haar. Een beetje teleurgesteld gaat ze in haar eentje naar het bos. En wat daar gebeurt…

Lees ook: Cadeautips voor meisjes

The Never Girls: Ja of nee?

De letters in het boek zijn groot en er staan hier en daar mooie tekeningen in. Het is een behoorlijk dik boek, het telt 124 bladzijden en 10 hoofdstukken. Ik vind het een leuk boek en de spanning is prima te doen voor meisjes vanaf een jaar of 6. Zelf lezen gaat natuurlijk nog niet, maar voorlezen is zeker een optie. Mijn dochter lag echt geboeid te luisteren.

Mocht jouw meisje zelf aan het lezen slaan, dan zou ik dit aanraden vanaf een jaar of 8. Ik vind dit een leuk boek en ik ga er vanuit dat de andere boeken net zo leuk en spannend zijn. Het is zeker een mooi cadeau voor de komende feestdagen en de prijs is echt goed te doen. Meer informatie over de verschillende boeken van The Never Girls vind je hier.

Was jij al bekend met The Never Girls?

the never girls

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *