Top Gun Maverick

Het duurt nog eventjes maar dan heb je ook wat. Noteer het maar vast in je agenda: vanaf 16 juli 2020 zou de film Top Gun Maverick in de Nederlandse bioscopen moeten gaan draaien. Een film die ik zeker zou willen gaan bekijken. De allereerste Top Gun, die uitkwam in 1986 heb ik een aantal keer gezien. Ik ben dus zeker benieuwd hoe het Maverick vergaan is in de afgelopen 34 jaar.

Tom Cruise

Tom Cruise, die geboren is in juli 1962 en inmiddels dus 57 jaar is, heeft natuurlijk vele films op zijn naam staan. In de tijd dat ik opgroeide was hij razend populair en kwam de ene na de andere film uit. Top Gun is 1 van de eerste films die ik me van hem herinner, samen met Risky Business en (mijn all time favorite) Cocktail.

Hij heeft dus besloten om een tweede Top Gun film te maken en ik denk dat dit best nog wel een succes kan gaan worden. Zeker bij de dames en heren die fan waren van de allereerste film.

Top Gun 2

Officieel heet hij dus Top Gun: Maverick. En zoals de titel al doet vermoeden gaat hij voornamelijk over Maverick. Wat is er van hem terecht gekomen? In dit vervolg is hij geen actieve piloot meer, maar gaat hij aan de slag als instructeur. Een heel stel jongeren moet worden opgeleid tot goede gevechtspiloten en wie kan dat nou beter doen dan Maverick? Hij was immers 1 van de beste gevechtspiloten.

Nick “Goose” Bradshaw, een belangrijke rol uit de Top Gun film van 1986 is er helaas niet bij. In dit verhaal is hij overleden en zal zijn zoon Bradley “Rooster” Bradshaw in de voetsporen van zijn vader willen treden. Hij is 1 van de jongeren die door Maverick opgeleid moet worden. Ik ga er min of meer vanuit dat er wel wat wrijving zal ontstaan tussen Maverick en Rooster maar dat Maverick uiteindelijk een soort vaderfiguur voor Rooster zal gaan zijn. Hoe dan ook: ik ben nieuwsgierig en wil de film zeker graag gaan bekijken in de zomer van 2020!

Heb jij de eerste Top Gun film gezien? En wil jij dit vervolg ook gaan bekijken?

Bron

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *