Unwasted box

Een hele tijd geleden zag ik geregeld in de Too Good To Go app een magic box voorbij komen van PepsiCo. Je kon voor een laag bedrag een box gaan ophalen waar allerlei producten inzaten die bij PepsiCo geproduceerd worden. Sinds begin dit jaar heeft PepsiCo het initiatief Unwasted opgezet. Je hoeft nu niet meer op locatie een box op te gaan halen, je kunt nu een box vol producten bestellen en dit wordt gewoon thuisbezorgd. Tijd om zo`n Unwasted box uit te proberen!

Inhoudsopgave

Wat is Unwasted?

Unwasted is dus een initiatief van PepsiCo. Momenteel vind je dus ook alleen producten in de box die door PepsiCo gevoerd worden. Denk aan Lays, Duyvis, Snack a Jacks, Quaker en Doritos. Ze hebben wel de ambitie om in de toekomst ook andere producten aan de boxen toe te gaan voegen.

Pepsico en Unwasted zijn aangesloten bij de stichting Samen tegen Voedselverspilling. Deze stichting zet zich, samen met bedrijven, kennisinstellingen, overheid en consument in tegen een verspillingsvrij Nederland.

Wat zit er in deze boxen?

De Unwasted boxen kun je sinds begin dit jaar online bestellen via de Unwasted website. (Klik) Je hebt keuze uit 2 verschillende boxen: de mixbox Medium en de Mixbox Large.

Voor de Mixbox Medium betaal je €11,99. Je ontvangt dan ongeveer 9 producten die een waarde zouden moeten hebben van €14,99.
Voor de Mixbox Large betaal je €14,99. Je ontvangt dan ongeveer 15 producten die een waarde zouden moeten hebben van €21,99.

De producten zitten tegen de houdbaarheidsdatum aan. Door de korte houdbaarheidsdatum kunnen ze niet meer aan de supermarkten geleverd worden maar dat betekent niet dat de producten niet meer te gebruiken zijn. De producten die ik in mijn box heb gekregen waren allemaal nog tussen de 1 en de 4 maanden houdbaar.

Je kunt de producten niet zelf uitzoeken. Als je deze box bestelt dan bestel je een surprise box. Bij PepsiCo kijken ze welke producten er op dat moment beschikbaar zijn en daar vullen ze de doos mee. Mocht het zo zijn dat je iets niet lekker vindt, kijk dan of je er je buren, familie of vrienden blij mee kunt maken.

Unwasted box review

In het filmpje laat ik uitgebreid zien wat er allemaal in mijn Unwasted box zat. Er zaten producten in die nieuw waren voor ons maar ook enkele bekende producten. We hadden 15 producten voor een totaalbedrag van €14,99. Verzendkosten hoefden we verder niet te betalen.

Dit zat er in onze box:

– Snack a Jacks Barbecue Paprika Flavour, 2 pakken €1,95 per pak
– Snack a Jacks Multigrain Moroccan style spices Flavour, 2 pakken €1,75 per pak
– Quaker Havermout crunchy biscuits Cranberry Amandel €1,95
– Quaker Havermout crunchy biscuits Banaan Pecannoot €1,95
– Een doos met 10 portieverpakkingen Quaker Havermoutpap €2,49
– Duyvis ongezouten amandelen €1,95
– Duyvis pinda`s, een klein zakje
– Lays sticks naturel chips €0,74
– Lays Stax Paprika flavour €2,05
– Een zak met 6 portieverpakkingen Lays naturel chips €1,49
– Lays Sensations Streetmix €1,79
– Een klein zakje Lays Bolognese chips
– Cheetos Nibb-it rings €1,49

Ik heb de prijzen opgezocht op internet en achter de producten in de lijst hierboven gezet. De Duyvis pinda`s en de bolognese chips waren een kleine portieverpakking, daarvan kon ik geen prijzen online vinden. In totaal kom ik uit op een bedrag van €23,30 aan waarde voor de producten die in de box zaten. Daar hoef ik dus totaal niet ontevreden over te zijn aangezien op de website staat aangegeven dat ik voor €21,99 aan producten zou ontvangen.

De Snack a Jacks Moroccan style spices flavour waren niet onze smaak. We hebben deze 2 verpakkingen weggegeven aan een vriendin.

Unwasted box review

Is deze Unwasted box een aanrader?

Deze box is zeker geen box gevuld met gezonde producten. Als dat wel is wat je verwacht, dan heb je de Unwasted website niet goed bekeken. Daarnaast moet je dus rekening houden met een beperkte houdbaarheidsdatum. Op de website van Unwasted geven ze aan dat de producten nog minimaal 3 weken houdbaar zijn. De producten die in onze box zaten waren nog 1 tot 4 maanden houdbaar. Enige minpunt vond ik wel dat er twee dezelfde verpakkingen van de Snack a Jacks smaken inzaten. Het was leuk geweest om echt 15 verschillende producten te krijgen, zeker om zo ook nieuwe producten te kunnen proberen.

Ik weet niet hoe het zit met aanbiedingen rondom deze A-merken. In feite heb je nu 15 producten voor 15 euro. Wil je goedkoper gaan dan kun je kiezen voor de B-merken in de winkels. Ga je liever voor de A-merken, dan is deze box leuk om een keertje te kopen, zeker als je een feestje in het vooruitzicht hebt. Supervoordelig, zoals een Too Good To Go box zijn deze Unwasted boxen niet. Het initiatief om op deze manier een stukje voedselverspilling tegen te gaan vind ik wel goed.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *