Valentijnsdag

Knutselen voor valentijnsdag

Valentijnsdag staat alweer om het hoekje te gluren. 14 februari is het zover. Voor veel kinderen een spannende tijd. Krijg ik een kaart van die leuke jongen of dat meisje op school? De detailhandel wrijft zich in de handen met de extra omzet die ze hiermee genereren. Het is een dag die er gewoon bij hoort. Veel mensen vinden het top ….. maar een groot deel zal het ook onzin vinden. Hier in huis wordt al jaren niets meer aan Valentijnsdag gedaan.Tot verleden jaar.

Valentijnsdag en de kinderen

Het is februari 2015 en de kinderen hebben op de tv al verschillende reclames van Valentijnsdag gezien. “Mama wat is Valentijnsdag?” Het is een dag waarbij je aan een speciaal iemand laat zien dat je hem of haar heel lief vind. Dit doe je met een kaartje, bloemetje of een cadeautje. Eigenlijk moet je iedere dag laten zien dat iemand speciaal is maar op deze dag doe je dat in het bijzonder. “Mama nu moeten wij voor jou een cadeau kopen?” vragen ze. “Nee schatjes dat hoeft niet. Het idee is dat je dat in het geheim doet voor iemand die niet weet dat je verliefd op hem bent.” Tenminste zo was het vroeger.

Lees ook: knutselen voor Valentijnsdag

Ontbijt op bed

Natuurlijk is dat beeld niet meer van deze tijd. Een groot deel van de bevolking viert het. Of je nu jong of oud bent, al jaren samen of juist niet. Zelf heb ik er niet veel mee en laat ik het al jaren aan me voorbij gaan. Hier dachten blijkbaar de kinderen anders over. Ze besloten er een speciale dag van te maken. Je hoorde ze natuurlijk al hard fluisteren dat ze stil moesten zijn en zachtjes doen. Vol verwachting klopte mijn hart. Wat spoken ze nu weer uit? De verrassing was dan ook groot toen ze ineens met een ontbijt aan ons bed stonden. Boterhammetjes, drinken, bestek en bekers. Ze hadden overal aan gedacht. Het was een speciale dag en dat moest gevierd worden. Daar stonden ze dan. Onze schatjes met ontbijt en tekeningen. Het is Valentijn en wij vinden jou lief. Geloof me dan smelt je wel. Dat kinderen ondernemend zijn dat wist ik al. Dit had ik echter niet verwacht.

Doen jullie aan Valentijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *