Vandaag is het zover

Vandaag is het zover. De hele week hebben de kinderen al gekeken naar het spannende Sinterklaasjournaal. Ja, allebei. Dochterlief gelooft nog heilig, zoonlief van 11 gaat gewoon lekker in het verhaal mee. Het leuke is dat onze jongste ook verbaasd keek naar de tv. En bij het horen van de Sinterklaasliedjes keek hij me lachend aan en schudde vrolijk mee.

Schoentje zetten

Als de Sint en zijn pieten aangekomen zijn in ons kikkerlandje mogen de kinderen ook weer hun schoen gaan zetten. Dat mogen ze 2 keer per week doen tot pakjesavond. De volgende ochtend vinden ze een kleinigheidje in hun schoen, een mandarijntje en iets van pepernoten en chocolademuntjes. Hoewel de jongste nog net iets te klein is om het echt te begrijpen doet hij wel mee met dit leuke jaarlijks terugkerende ritueel.

Vorig jaar was hij pas een paar weken oud, maar ook toen werd door zijn grote broer en zus zijn schoen al gezet. Nu hij een jaartje ouder is ben ik echt benieuwd naar de blik in zijn ogen als hij ziet dat er iets in zijn schoen zit de volgende ochtend.

Liedjes zingen

Liedjes horen onlosmakelijk bij Sinterklaas. Als de schoenen gezet zijn, dan gaan de kinderen er ook eens goed voor zitten. Uit volle borst zingen ze Sinterklaas Kapoentje en Zie ginds komt de stoomboot. Andere liedjes proberen ze ook, maar ik moet helaas bekennen dat ik daar niet altijd de teksten van weet. ( Schaam, schaam )

Gelukkig kunnen ze nu uit volle borst meezingen met De Leukste Sint Hits 2017. Hier staan ( voor mij dan ) bekendere titels op zoals Dank U Sinterklaas, Zachtjes gaan de paardenvoetjes en Hoor wie klopt daar kinderen. Maar ook minder bekende titels staan op deze cd. Denk aan De boot van Sinterklaas, Sinterklaas wil dansen en Op de hoge daken. Alles ingezongen door bekende artiesten zoals Sita, Dave Dekker, Ernst en Bobbie, Raak, Kinderen voor Kinderen, Mylene en Rosanne en uiteraard Pas Piet. Dat gaat oefenen worden om alle liedjes uit het hoofd te leren.

Heb jij ook een bepaald ritueel? Laat het me hieronder weten in de reacties.

Wij hebben deze cd opgestuurd gekregen.

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *