Vis uit de oven

Hier in huis zijn we gek op vis. Niet alleen ik, maar ook de kinderen. Dit staat dan ook regelmatig op het menu. Iets wat we allemaal erg lekker vinden is vis uit de oven. Ik heb het nu al een aantal keer gemaakt en de kinderen zijn er helemaal gek op. Vandaag deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 5 stuks pangasiusfilet uit de vriezer ( of andere vis die je graag hebt )
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • citroensap
  • Boursin Cuisine
  • geraspte kaas

Visschotel1

Hoe maak je het?

Laat de vis eerst ontdooien. Dep de ontdooide vis goed droog met een stukje keukenrol. Daarna snijd je deze in grove stukken en besprenkel je ze met citroensap. De uien kun je in ringen of blokjes snijden, net wat je zelf het lekkerste vindt.

De tomaten snijd je in vieren. Vervolgens verwijder je de zaden, deze heb je niet nodig. Ik persoonlijk vind dan dat de ovenschotel dan te nat wordt. De rest van de tomaat snijd je in blokjes. Meng de vis, tomaat en ui door elkaar. Roer het bakje Boursin Cuisine hier doorheen zodat het goed verdeeld is. Vervolgens strooi je wat geraspte kaas over de schotel heen.

Visschotel-boursin

Verwarm de oven voor op 200 graden. De schotel gaat ongeveer 30 minuten in de oven. Hou de kaas goed in de gaten. Vind je dat deze te donker wordt, dan kun je er een stuk aluminiumfolie over leggen. Zo gaart de vis wel door, maar wordt de kaas niet donkerder. Je kunt de gaarheid van de vis checken door met een vork in de vis te prikken. Valt hij mooi in laagjes uit elkaar dan is hij gaar. Ik serveer deze schotel graag met aardappelpuree en boontjes of erwtjes en worteltjes.

Je kunt uiteraard zelf variëren. Zo kun je de groenten toevoegen waar jouw gezin van houdt. Denk aan stukjes broccoli of juist stukjes paprika.

Eten jullie thuis ook graag vis?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *