Waarom ik zo gek ben op de Sinterklaas periode

Nog eventjes en dan is het zover, dan meert de Goedheiligman weer aan in ons koude kikkerlandje. Vanaf de zomervakantie is het een aaneenschakeling van feest en vrolijkheid hier in huis. Stressvol op sommige momenten, dat ook, maar ik vind het eigenlijk heerlijk. Vandaag vertel ik je waarom ik zo gek ben op de Sinterklaas periode.

Inhoudsopgave

De fantasie

Je kunt het afdoen als een leugen, dat hele bestaan van die ene man met zijn vele pieten. Zo zie ik het niet. Hij heeft vroeger echt bestaan en we willen de gedachte aan hem levend houden. Ik hou van de glimmende oogjes van mijn kinderen, van de verhalen die we vertellen, van het getrappel van paardenvoetjes op het dak. Kortom: ik hou van de fantasie! Ik kan er helemaal in opgaan.

Het doet me denken aan vroeger

Het geeft me een goed gevoel. Ik weet nog heel goed hoe spannend ik de Sinterklaasperiode vond. Mijn hart klopte echt sneller bij de gedachte aan pakjesavond, ik keek echt beter uit in de weken voorafgaand aan pakjesavond want je wist nooit waar een Piet op de uitkijk stond en ik voelde de opwinding bij het zetten van de schoen. Blijkbaar is de Sinterklaasperiode voor mij altijd heel positief geweest en ik hoop mijn kinderen datzelfde gevoel mee te geven.

Die schoentjes

Ook die doen me denken aan vroeger. De schoen zetten bij de schoorsteen, braaf je liedje zingen en dan maar heel hard hopen dat er de volgende dag iets bij je schoen lag. De spanning die ik toen als kind voelde, voel ik nu als moeder zijnde. Ik vind het fantastisch om de kinderen te zien zingen en vol verwachting naar bed te laten gaan. En ik voel de spanning als ik die avond de cadeautjes en pepernoten bij de schoenen leg. De volgende ochtend loop ik met net zo`n snel kloppend hart naar beneden. Hoe zouden ze gaan reageren?

Nu is het leuker

Stiekem is het nu nog leuker dan vroeger. Toen had je nog niet echt die weken voorafgaand aan pakjesavond met allemaal die bioscoopfilms. Nu is het echt aftellen en zitten de kinderen gekluisterd aan de tv om naar het Sinterklaasjournaal te kijken. Gesprekken over Pieten die verkeerde cadeautjes ingepakt hebben zijn net zo normaal als een gesprek over de hond van de buren.

Het is niet alleen de schoen neerzetten, maar ook Rommelpiet spelen en stoelen op hun kant leggen, een spelletje op tafel laten liggen of de suikerklontjes wegpakken uit het bakje wat alles zo leuk maakt. Sint en Piet leven op die manier echt in ons huis.

Waarom vind jij Sinterklaas zo leuk?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *