Wasbare wattenschijfjes

Ik word me steeds meer bewust van de rommel die ik achterlaat op deze wereld. Veel van de producten die ik gebruik zijn single-use producten. Je gebruikt ze 1 keer en gooit ze dan weg. Eigenlijk totaal niet nodig want er zijn ook andere opties. Zoals wasbare wattenschijfjes. In de video onderaan dit artikel laat ik de wattenschijfjes ook zien en vertel ik er uitgebreid over.

Inhoudsopgave

Plasticvrije badkamer

Mijn badkamer is verre van plasticvrij. Wel ben ik me steeds meer bewust van de producten die ik gebruik en kijk ik bij een volgende aankoop of er een milieuvriendelijker alternatief is. Shampoo vind ik nog even een lastige. Ik heb verschillende shampoobars geprobeerd de laatste jaren, maar ik heb nog geen geschikt product gevonden voor mijn haar.

Qua doucheproducten kom ik om in de badschuim en douchegels. En het gekke is dat ik niks zelf gekocht heb. Ik heb vrijwel alles gekregen met verjaardagen of feestdagen. Op de een of andere manier hebben mensen altijd het gevoel ‘iets’ te moeten geven en bij gebrek aan inspiratie grijpen ze dan naar een paar flessen badschuim.

Het setje wasbare wattenschijfjes

Afval verminderen

Ik ben dus wel bewust bezig om te kijken hoe ik afval kan verminderen en hoe ik single-use producten kan vervangen. Een product waar ik eigenlijk niet echt over nadacht waren wattenschijfjes. Tot ik zag hoeveel er in de prullenbak lagen nadat mijn dochter had zitten experimenteren met make-up.

Een pakje wattenschijfjes gaat er in een maand makkelijk doorheen bij ons. En het lijkt natuurlijk niet zoveel: wat is 1 pak wattenschijfjes nu op die hele grote afvalberg? Maar denk je eens in als elk gezin in Nederland elke maand 1 pak wattenschijfjes gebruikt? En wat zou het betekenen voor de afvalberg als elk gezin in Nederland wasbare wattenschijfjes zou gaan gebruiken? Scheelt natuurlijk een heleboel afval.

Voor het wassen

Wasbare wattenschijfjes review

Wij kregen een setje wasbare wattenschijfjes opgestuurd door Paper and Boo. Hierin zitten:

  • 12 zachte pads
  • 4 scrub pads
  • een waszakje

Mocht je voor wasbare wattenschijfjes kiezen dan zou je kunnen overwegen om een wattenschijfjeshouder er direct bij te bestellen. Zo zijn ze ook netjes opgeborgen.

De wattenschijfjes voelen lekker zacht aan. De scrub pads voelen iets ruwer aan zodat ook de ergste make-up verwijderd kan worden. Het waszakje kun je prima op de badkamer ophangen aan een haakje om daar je gebruikte wattenschijfjes in te doen.

Ik ben met een gezin van 5 dus de wasmachine staat hier vrijwel dagelijks aan. Het waszakje met de wasbare wattenschijfjes kan ik dus prima mee wassen met de rest.

Daelyn vond de wasbare wattenschijfjes hartstikke interessant en wilde ze graag testen. Ze kreeg van mij dan ook de opdracht om eens lekker aan de slag te gaan met flink veel make-up om te kijken hoe de wasbare wattenschijfjes er na het wassen uit zouden zien. Dat liet ze zich geen twee keer zeggen.

Ze heeft zich opgemaakt en vervolgens de make-up verwijderd met het wasbare wattenschijfje. Toen ik deze weer zag had ik er een hard hoofd in dat ze echt schoon uit de was zouden komen.

Na het wassen

Wasbare wattenschijfjes wassen

Na gebruik heb ik eerst het wasbare wattenschijfje een beetje uitgespoeld onder de kraan om vervolgens op de rand van de wasbak te laten drogen. Toen ik de wasmachine aan ging zetten de volgende ochtend, heb ik de gebruikte wattenschijfjes in het bijgeleverde waszakje gestopt. Vervolgens heb ik ze bij de lichte was gedaan. Ik heb ze buiten in de zon op het wasrek laten drogen.

Ze kwamen er prima schoon en zacht weer uit. Er zaten geen make-up vlekken meer op het wattenschijfje dus ik was aangenaam verrast. We gebruiken de wattenschijfjes nu dagelijks: gebruiken, uitspoelen en als we een lichte was draaien gaan de wattenschijfjes in het waszakje mee de was in om vervolgens buiten te laten drogen.

Heb jij ervaring met wasbare wattenschijfjes? Laat me in de reacties weten wat jij ervan vindt.

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *