Welke dingen doe ik nu anders dan 10 jaar geleden?

Ruim 11 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Ruim een jaar geleden werd ik voor de derde keer moeder. Door de jaren heen leer je allerlei dingen over het moederschap. Welke dingen doe ik nu anders dan 10 jaar geleden? Waar ben ik in gegroeid en waar ben ik makkelijker in geworden?

Inhoudsopgave

Minder angst

Toen ik voor het eerst moeder werd was alles nieuw. Alles was spannend en eigenlijk had ik geen idee wat zo`n baby nu precies inhield. Wanneer kon hij recht zitten? Wanneer kon hij praten? En hoe zat het met eten? Destijds was ik best bang dat er iets zou gebeuren, het is immers best een verantwoordelijkheid zo`n baby. Nu we onze derde hebben mogen verwelkomen ben ik een stuk makkelijker, vrijer en losser. Ik weet nu hoe het werkt. 😉

Alles gaat zo snel!

Alles lijkt zo snel te gaan. Als ik kijk naar mijn 8-jarige dochter dan vind ik haar ontzettend groot. Ook onze jongste is vorige week alweer een jaar geworden en groeit als kool. Inmiddels eet hij al vrijwel alles wat hij mag hebben en zijn de eetmomenten gewoon hartstikke gezellig en druk aan tafel. Hij vertelt hele verhalen en trekt allerlei gekke snoetjes wat zorgt voor de nodige hilariteit.

Regeltjes

Rust, reinheid en regelmaat is nog steeds erg belangrijk voor me. Dat werkte bij baby 1 en bij baby 2 dus dat houden we er gewoon in bij baby 3. Bepaalde tijden van opstaan en slapen gaan en bepaalde tijden voor eten. Al was ik bij baby 1 wel wat stipter. Tien uur was tien uur en niet vijf over tien. Nu maakt het me vrij weinig uit als het eens een keertje half elf is voor hij een fruithapje krijgt. Ik ben dus wel wat relaxter geworden.

Zelluf doen!

Zelluf doen is iets wat elke baby, peuter en kleuter wil. Bij baby 1 vond ik dat maar niks. Zelf een boterham eten? Dat gaf rommel en vieze handjes. Laat mama maar doen. Bij baby 2 was ik daar al wat makkelijker in en baby 3 laat ik lekker aanrommelen. Poetsen en wassen doen we wel als hij klaar is. ( En ja, ik kleed hem dus met gemak een keer of 3 per dag om)

Welke dingen doe jij anders bij je tweede ( of derde ) kindje dan bij je eerste kindje?

 

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *