Welke films kijken wij graag met ons gezin?

Als je me al langer volgt weet je inmiddels dat ik een grote filmfanaat ben. Maar als moeder van een druk gezin zijnde is het vaak lastig om in alle rust een filmpje te kijken. Met bijvoorbeeld digitale tv van KPN is dat probleem opgelost. Terugkijken wanneer ik wil en films kijken op de momenten wanneer het mij uitkomt. Ideaal! Ook manlief en de kinderen kijken graag een filmpje. Maar welke films kijken wij graag met ons gezin? Ik vertel je vandaag wat onze favoriete genres zijn.

Inhoudsopgave

Actie

Wij houden wel van een beetje actie in huis. Onze oudste is nu 11 en mag geregeld iets langer opblijven. Hij is gek op films met auto`s zoals Fast and the Furious. Ook wij houden van actiefilms. Manlief zoekt meestal de iets onbekendere uit, ik kies liever voor films met bekende acteurs zoals Nicholas Cage, Vin Diesel of Mark Wahlberg.

Avontuur

National Treasure en Pirates of the Caribbean zijn avonturenfilms die we graag kijken. Ik hou van filmreeksen en kan me stiekem verwonderen over hoe ze zo`n film nu eigenlijk gemaakt hebben. Hoe komen ze op het idee van een bepaald verhaal? En hoe is de make-up gedaan? Hoe doen ze de special effects?

Familiefilms

Disney films zijn toch echt favoriet van de kinderen en mij. Denk aan Frozen, Cars of Oliver en Co. Op een regenachtige middag kunnen we ons lekker op de bank installeren onder een fleecedekentje met een kopje warme thee of chocomel en iets lekkers erbij. Daar kan ik echt van genieten.

Comedy

Vaak is zaterdagavond filmavond. Manlief is dan redelijk op tijd thuis van zijn werk en samen met de kinderen zit ik dan al klaar op de bank. De jongste ligt al te slapen, we hebben iets lekkers op tafel staan en de kinderen hebben de film uitgezocht. Meestal kiezen we voor een comedyfilm. Cool Runnings en The Pacifier zijn twee ‘gouwe ouwe’ films maar een tijdje terug zagen we Last Vegas. Een film waarbij een stel 60-plussers naar Las Vegas gaat voor een vrijgezellenfeestje. We hebben echt in een deuk gelegen.

Thrillers

Thrillers kan ik ook goed kijken, wat dat betreft ben ik heel veelzijdig. Olympus Has Fallen is een interessante film over wat er kan gebeuren als het Witte Huis wordt aangevallen. Hier zit trouwens ook de nodige actie in. Ook films zoals de Da Vinci Code kan ik waarderen. Dit zijn echt films die je moet volgen omdat je anders het verhaal kwijt bent.

Terugkijken

En als de kinderen in bed liggen en manlief is werken dan is het tijd voor mij om mijn favoriete series terug te kijken. Ik vind Soof echt hilarisch en wil in alle rust genieten van wat ze allemaal meemaakt. Zomer in Zeeland is ook zo`n heerlijke serie om te zien. Omdat deze series op onmogelijke tijden ( voor mij dan ) op tv komen, vind ik het ideaal om ze terug te kijken.

Waar kijk jij graag naar met je gezin?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *