Welke pyjama is geschikt voor kinderen?

Pyjama`s. We dragen ze dagelijks, zeker kinderen. Ze zijn er in vele kleuren en met vele toffe prints. Maar welke pyjama is geschikt voor kinderen in verschillende leeftijdsfasen? Ik deel mijn ervaring met je.

Inhoudsopgave

Pyjama`s voor een baby

Toen mijn kinderen pasgeboren waren kocht ik vooral boxpakjes. Van die pakjes aan 1 stuk met voetjes en drukknoopjes. De drukknoopjes bij de benen waren vooral handig tijdens het verschonen. Zo was het niet nodig om de baby volledig uit te kleden, maar kon je eenvoudig de beentjes uit het boxpakje halen.

Vanaf een jaar oud kocht ik ‘echte’ pyjama`s voor de kinderen. Van die dingen met een truitje en een broekje, zoiets als deze Name It pyjama. Ik vond het er gewoon leuk uitzien en met een grotere broer en zus in huis was het ook iets duidelijker: Naar bed is pyjama aan, ook de baby.

Wat is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd?

De keuze is reuze zodra de kinderen wat ouder worden. Vaak is dit ook de leeftijd waarop ze fan worden van iets of iemand. Denk aan een tekenfilmfiguur of, als ze in de bovenbouw zitten, van een YouTuber. Er is niks leuker dan een pyjama hebben met daarop jouw idool.

Ik heb altijd vele verschillende pyjama`s in de kast hangen voor de kinderen. In de winter slapen ze in een lekkere warme fleece pyjama, in de zomer kies ik vaak voor een shortama: een pyjama met een korte broek en een shirtje met korte mouwen. Ook hier weer: je kunt prima kiezen voor een maatje groter, dan doen ze er ook langer mee. Je kunt altijd de mouwen een keertje omslaan.

Een pyjama voor pubers

Vanaf de tienerleeftijd begint de pyjama een beetje terrein te verliezen heb ik het idee. Ik weet nog dat ik het niet altijd nodig vond om een pyjama aan te trekken. Een oud t-shirt om in te slapen was ook prima. Gedurende de wintermaanden vond ik het echter heerlijk om een lekkere, warme fleece pyjama aan te hebben. En dat doe ik nog steeds: als de kinderen in bed liggen ga ik lekker in mijn pyjama op de bank liggen met een kopje thee. Puur genieten. 🙂

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Afbeelding: Afbeelding van Terri Cnudde via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *