Welke skelter koop je voor welke leeftijd?

Skelter leeftijd

Skelters zijn vaak niet weg te denken in het leven van een kind. Zo hebben de twee oudsten allebei een skelter gehad, maar tegenwoordig is ook onze jongste van 5 behoorlijk enthousiast als hij aan skelters denkt. Ik dacht dat er voor kleuters niet echt geschikte skelters te vinden waren, maar die blijken er wel te zijn. Ik zet voor je op een rijtje welke skelters geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

Inhoudsopgave

Een skelter voor peuter en kleuter

Onze jongste zit inmiddels in groep 2, de kleuterklas. Buitenspelen is iets wat ze dagelijks doen en zoals ik begreep van Landon weet hij niet hoe snel hij buiten moet komen. Als je netjes in de rij gaat staan heb je namelijk de mogelijkheid om ‘een kar’ te bemachtigen. Die ‘karren’ zijn allerlei verschillende voertuigen met wielen. Van een fiets tot een driewieler maar dus ook skelters. In mijn gedachte zijn die skelters lompe en zware dingen, maar niets is minder waar.

Tegenwoordig zijn er namelijk voor peuters en kleuters lichte, verstelbare skelters, zoals de Berg Buzzy en de Berg Reppy, die prima een aantal jaartjes mee kunnen. Er zijn verschillende modellen die geschikt zijn voor jongens en meisjes van 2 tot en met 6 jaar. Het stuur en zadel is verstelbaar en daardoor aan te passen aan verschillende lengtes.

Skelter 7 jaar en ouder

Vanaf een jaar of 7 kunnen kinderen een iets zwaardere en grotere skelter aan. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om het stoeltje en het stuur te verstellen en zo de skelter aan te passen op verschillende lengtes. Waar vroeger de skelters alleen maar in zwart of grijs verkrijgbaar waren, heb je tegenwoordig keuze uit verschillende kleuren. Voor deze leeftijd kies je voor een Berg Buddy of de Berg Rally.

Voor de grote kinderen

De Berg Rally is geschikt voor kinderen tot een jaar of 12. Hier werd de skelter rond de carnaval geregeld versierd en mocht onze oudste in de kinder-optocht van de basisschool meerijden. Dat vond hij natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Kleuters keken dan weer, een tikkeltje jaloers, naar die toffe skelter en vroegen geregeld of ze niet een heel klein stukje mochten meerijden.

Ik hoop dat je een beetje meer duidelijkheid hebt gekregen over de verschillende Berg skelters en een keuze kunt maken voor jouw kind.

Dit artikel is ontstaan d.m.v. een samenwerking
Afbeelding van Soledadsnp via Pixabay

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *