Winnie de Poeh ogen dicht

Jaren geleden liep ik eens bij het Kruidvat naar binnen toe voor wat alledaagse dingetjes. Het leuke van het Kruidvat vind ik dat ze vaak ook speelgoed en andere hebbedingetjes hebben liggen tegen gereduceerde prijzen. Ideaal om alvast in te slaan voor die dure decembermaand. Zo kwam ik het spel Winnie de Poeh ogen dicht tegen en daar vertel ik je in dit artikel graag meer over.

Inhoudsopgave

Winnie de Poeh

Toen Damiën klein was had hij het thema Winnie de Poeh op zijn kamer. Ik vond dat leuk, een baby heeft verder nog vrij weinig te willen. Bovendien wisten we niet of we een jongen of meisje zouden krijgen en daarom kozen we, heel neutraal voor Winnie de Poeh. Naast een lamp, schilderijtjes, een mat en kleding kwamen daar later dus ook spelletjes van deze goudeerlijke beer bij.

Winnie

Ogen dicht!

Ogen dicht is echt een spel voor peuters en kleuters. Het bestaat uit 12 verschillende kaartjes die aan de voorkant en achterkant bedrukt zijn. Vier kaartjes zijn voor de lucht, vier kaartjes voor het gras en vier kaartjes voor het water. De kaartjes leg je in een rechthoek naast elkaar. De bedoeling is dat je goed kijkt welk kaartje waar ligt. Als je peuter of kleuter het goed bekeken heeft is het tijd om de ogen dicht te doen. Niet stiekem spieken!

De andere speler draait 3 kaartjes om. Zo kan het zijn dat je eerst Roe alleen op het kaartje ziet staan en nadat het omgedraaid is, dat zijn moeder Kanga er bij staat. Als 3 kaartjes omgedraaid zijn, moet de andere speler de drie omgedraaide kaartjes aanwijzen. Op deze manier verdien je jouw punten.

winnie-de-poeh-spel

Eerst is er een ballon, draai het kaartje om en er staat een vlieger. Ziet jouw kind het verschil?

Leuk voor kinderen?

Hier hebben de kinderen het altijd erg leuk gevonden. Vaak moeten ze wel even goed nadenken welk kaartje is omgedraaid, maar de veranderingen zijn op zich wel duidelijk. Het zijn geen kleine dingetjes zoals een ieniemienie-plantje wat weg is. Bovendien is het een goede training voor het geheugen.

Kende jij het spel ogen dicht al?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *